Koffietijds Pernille La Lau krijgt eigen ochtendshow

Pernille La Lau

We kunnen weer ouderwets de ochtend starten met Pernille

Zeg je Koffietijd, dan zeg je Pernille La Lau. De presentatrice is in totaal dertien jaar verbonden geweest aan het praatprogramma en menig fan mist haar dus best een beetje op de buis. Niet getreurd: Pernille krijgt een eigen zondagochtendshow!

Koffietijd

In 1994 was Koffietijd voor het eerst op de televisie te zien, maar de ochtendshow stopte al gauw weer vanwege teleurstellende kijkcijfers. In 2010 maakte het programma een doorstart. Het was jaren vaste prik voor veel kijkers om hun dag te beginnen met het populaire programma, én Pernille. Helaas maakte RTL in november 2022 bekend dat het televisieprogramma weer moest stoppen, omdat het wederom te weinig kijkers opleverde. Pernille La Lau vormde samen met Quinty Trustfull, Loretta Schrijver, Vivian Slingerland en Patrick Martens het presentatieteam van Koffietijd.

Wekelijkse talkshow

Goed nieuws voor iedereen die net als ons La Lau ook een beetje mist op televisie. De voormalig Koffietijd-presentatrice krijgt vanaf volgend jaar op de zondagochtend op RTL 4 een wekelijkse talkshow over ondernemerschap. Het programma gaat Zakenvuur heten en is op 14 januari voor het eerst te zien. Pernille ontvangt in het AFAS Theater in Leusden verschillende gasten uit het zakenleven, zoals topondernemers maar ook starters.

Ondernemersgeest

Ondanks dat Pernille jarenlang bijna dagelijks op tv te zien was, beschouwt ze zichzelf niet echt als een BN’er, zo vertelde ze een aantal jaar geleden aan Panorama. “Ik zie mezelf niet als bekende Nederlander, maar als inspirerende Nederlander”, vertelde ze. Dat zag je destijds ook al terug in haar werk naast Koffietijd. Niet alleen was ze namelijk vaak in de studio te vinden, de presentatrice heeft ook een carrière als onderneemster. “Dat doe ik omdat ik mezelf wil blijven ontwikkelen. Voor mij is dat een belangrijke bron van levensvreugde”, aldus La Lau. Het nieuwe programma past dus precies in dat straatje!

Lees ook: Aha: dit doen de presentatoren van Koffietijd nu

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld