Dit is waarom de kerstversiering van koningin Elizabeth pas 6 februari wordt opgeruimd

koningin Elizabeth

De koningin blijkt er een sentimentele reden voor te hebben

De een ruimt de kerstversiering een dag na kerst al op, de ander wacht tot het nieuwe jaar net een paar dagen is aangebroken en weer een ander laat de kerstboom gewoon nog tot februari staan. Verrassend genoeg behoort koningin Elizabeth tot die laatste groep mensen, maar ze heeft er zo haar redenen voor.

Sandringham House zal pas op 6 februari ontdoen worden van de kerstversiering.

Sterfdag koning George

Elk jaar weer wordt de kerstversiering in Sandringham House pas op 6 februari opgeruimd, zo meldt Country Living. Dat is toch wel een maand later dan bij de meeste mensen. Maar, de koningin heeft hier een goede reden voor. Op 6 februari 1952 overleed haar vader koning George VI in Sandringham House, het onderkomen van de koninklijke familie waar ze altijd kerst vieren.

Traditie

Elk jaar reist koningin Elizabeth een paar dagen voor kerst aanbreekt per trein naar haar onderkomen in Norfolk. Ze neemt dan de ‘normale’ trein, maar reserveert wel een hele wagon voor haarzelf. Volgens Hello! Magazine verblijft ze dan tot 6 februari in Sandringham House om daar stil te staan bij de sterfdag van haar vader. Omdat koningin Elizabeth de ‘kerstperiode’ hier doorbrengt, blijven de kerstversieringen de woning sieren tot koningin Elizabeth terugkeert naar Buckingham Palace. Wel is het zo dat de kerstversiering in Sandringham house niet zo overweldigend is als de versiering in Buckingham Palace en Winsor Castle.

Lees ook: Dit is de lieve bijnaam die Meghan mag gebruiken voor Koningin Elizabeth

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: CountryLiving, Hello! | Beeld: Videostill