Koningin Máxima pakt de fiets om naar de heropening van het museum te gaan

Wat is ze toch lekker gewoon gebleven!

Door de straten van Den Haag zagen we gisteren niemand minder dan koningin Máxima voorbij fietsen. Vrolijk fietsend in een knalgele outfit was de koningin onderweg naar de heropening van het Kunstmuseum in Den Haag. Het museum was vanwege het coronavirus al enkele weken gesloten en mocht nu eindelijk de deuren weer openen.

Koningin Máxima op de fiets

Het museum dat de koningin bezocht was elf weken gesloten vanwege het coronavirus. Omdat het Kunstmuseum vandaag eindelijk weer haar deuren mocht openen, was de koningin als eregast aanwezig. En of de koningin gebracht werd door een chauffeur? Wel nee! Ze pakte gewoon de fiets en maakte een ronde door haar eigen stad.

Bezoek aan het Kunstmuseum

Koningin Máxima sprak tijdens haar bezoek aan het museum met medewerkers over zaken als het toelaten van het aantal bezoekers en de vaste looproutes door het museum. In het Kunstmuseum bezocht ze ook de tentoonstelling Koninklijk Blauw, die het Delftse aardewerk toont van stadhouder Willem II en Mary II Stuart.

Heropening na corona-uitbraak

In maart dit jaar was gepland dat prinses Beatrix het museum in Den Haag zou openen. Echter kon dit doorgaan vanwege de corona-uitbraak. Daarbij werden topstukken voor het museum die op komst waren uit het buitenland verhinderd. Inmiddels zijn alle topstukken veilig aangekomen in het Kunstmuseum en zijn ze voor de bezoekers weer geopend.

Online tickets kopen

Tickets voor het Kunstmuseum kunnen alleen online gekocht worden. Bezoekers worden verdeeld in tijdsloten van een half uur, zodat er geen topdrukte ontstaat in het museum. Tenslotte mogen bezoekers maximaal twee uur aanwezig zijn in het museum.

Lees ook: Ook bekende Nederlanders aanwezig tijdens protest op de Dam

Bron: AD, Kunstmuseum Den Haag | Beeld: Hollandse Hoogte, ANP fotograaf Frank van Beek