Koningin Máxima open over gesprekken over mentale gezondheid met dochters

Máxima

‘Het gesprek is zó belangrijk’

Dinsdag werd er een gloednieuwe tool van MIND Us gelanceerd die volwassenen helpt bij gesprekken over mentale gezondheid. Als erevoorzitter van de stichting kon Koningin Máxima hierbij natuurlijk niet ontbreken. Onze koningin vindt het belangrijk om open over dit onderwerp te praten, en probeert dit ook met haar dochters te doen. 

Gesprekken over mentale gezondheid

De nieuwe tool die afgelopen dinsdag is gelanceerd, moet volwassenen helpen om te blijven praten over psychische problemen. Maar dat is niet het enige waar de tool mee gaat helpen, zo blijven ze de gebruikers ook helpen met de vervolgstappen.

Máxima vindt het heel erg belangrijk dat volwassenen met jongeren blijven praten over hun mentale problemen, al snapt ze heel goed dat dit moeilijk kan zijn. “Zelfs als moeder”, voegde ze daar nog aan toe. Tijdens de lancering hield onze koningin een korte toespraak. Zo noemde ze de lancering ‘een heel mooi moment’. “Het kan namelijk best eng zijn om het gesprek aan te gaan met iemand die alleen in een hoek zit en niet wil praten.”

maxima

Máxima bij de lancering. Beeld: NL Beeld

Dochters

Ook Máxima heeft wel eens in eenzelfde soort setting gezeten met haar drie dochters. Zo probeert ze af en toe ook hun problemen op te lossen. “En dan zeggen zij: ik wil dat je alleen luistert.” Oké, duidelijk! “We moeten er met zijn allen aan werken”, zo stelt de koningin. “Het gesprek is zó belangrijk.”

Erevoorzitter

Als iemand die haar zusje verloor aan zelfmoord als gevolg van depressies, en moeder is van drie prachtige dochters die opgroeien in een tijd waarin spreken over mentale issues steeds belangrijker wordt, is Máxima natuurlijk heel begaan met alles wat met mentaal welzijn te maken heeft. Al langer is ze erevoorzitter van de Stichting MIND Us, een organisatie die ervoor zorgt dat jongeren met psychische problemen de juiste aandacht krijgen.

Lees ook: Aha: dít is het favoriete ontbijt van koningin Máxima

Bron: Beau Monde, Vorsten | Beeld: NL Beeld 

Array