Koningin Máxima op werkbezoek in Amsterdamse horeca

Koningin Maxima werkbezoek horeca

Máxima bespreekt de problematiek omtrent de coronacrisis met horecaondernemers

Koningin Máxima ging deze week op werkbezoek naar een pub en een hotel in Amsterdam. Ze was hier aanwezig als lid van het Nederlands Comité om te praten met vertegenwoordigers en ondernemers in de horecabranche. De branche kon op deze manier de koningin informeren over de gevolgen van het coronavirus op diverse horecaondernemingen.

Impact van de coronacrisis op horecaondernemingen

Onder leiding van de voorzitter en algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) sprak koningin Máxima met veel verschillende vertegenwoordigers uit de horecabranche. Tijdens het werkbezoek werd voornamelijk besproken wat voor impact het coronavirus op alle horecaondernemers in Nederland heeft. Niet alleen heeft het virus veel impact op de horecaondernemers, maar ook op de werknemers en gasten van deze bedrijven. Ook werden de maatregelen op korte- en lange termijn besproken met de koningin om de omzet zo goed mogelijk op pijl te houden.

Koningin Máxima in Amsterdamse kroeg

Niet alleen ging Máxima op werkbezoek naar de hoge top, ze bezocht ook de gesloten pub aan het Rokin om met midden- en kleinbedrijven te praten. Hier werd bespreekbaar gemaakt tegen welke problemen cafés, restaurants en andere horecagelegenheden van individuele eigenaren aan lopen. Bij deze bedrijven zijn met name het wegvallen van de inkomsten, terwijl alle vaste lasten doorlopen, de grootste zorgen. De KHN schat in dat juist de kleinere horecaondernemingen na het opheffen van de maatregelen hun klanten snel terug krijgen. Grotere hotelketens zijn volgens de branchevereniging meer afhankelijk van buitenlandse toeristen, grote evenementen en pakketreizen.

Toespraak koningin Máxima

Koningin Máxima spreekt alle horecaondernemers toe en hoopt tot een passende oplossing te komen voor de getroffen ondernemingen. “We leven in bizarre tijden waarin wij niet precies weten wanneer dit tot een einde komt en hoe. Wij zijn ons zeer bewust dat die horecasector het meest geraakt is door alle maatregelen”, aldus koningin Máxima.

Lees ook: Diploma gehaald? 4 juni wordt voor scholieren ‘nationale slaagdag’

Bron: Shownieuws | Beeld: Videostill