Brits koningshuis in crisisberaad na uitspraken van de vader van Meghan Markle

markle
Crisisberaad naar aanleiding van de uitspraken van Thomas Markle

Thomas Markle, de vader van Meghan Markle, kwam deze week al meerdere malen in het nieuws wegens zijn pittige uitspraken over zijn dochter. Hij voelt zich genegeerd en buitengesloten door zijn dochter, die naar zijn zeggen geen contact meer met hem wil. Daarom haalde hij in een 9(!) uur durend interview uit naar Meghan, Harry en de koninklijke familie. En daar zijn de royals niet bepaald blij mee…

Er zijn drie scenario’s uitgedacht.

Pers

Het was al langer duidelijk dat de familie Markle niet bang is voor de pers. Zowel vader als zus Samantha staan de pers maar wat graag te woord. Vooral Thomas Markle laat graag van zich horen, want hij kent zijn dochter natuurlijk het best. Naar eigen zeggen heeft hij geen contact meer met zijn dochter, ondanks hij dat wel graag zou willen. Hij voelt zich aan de kant gezet omdat zijn dochter hem niet meer belt en hij haar op geen enkele manier kan bereiken. Hij is verdrietig dat hij er niet kan zijn voor zijn eventuele toekomstige kleinkind.

Ondankbaar

Thomas geeft deels het Britse koningshuis de schuld van het feit dat hij zijn dochter niet meer kan spreken, ook over Meghan zelf heeft hij weinig goeds te zeggen. Ze zou zich superieur voelen en ondankbaar zijn. Volgens Thomas heeft hij alles voor zijn dochter over gehad en voor haar peperdure opleidingen betaald. “Ze is de vrouw die ze nu is dankzij alles dat ik voor haar heb gedaan. Krijg ik daar enige erkenning voor? Een bedankje? Ze praat niet eens meer tegen mij. Hoe gemeen is dat?”, riep de verontwaardigde Thomas Markle tegen de Britse pers.

Drie opties

Omdat de situatie dusdanig uit de hand dreigt te lopen, is er een crisisberaad gevormd om een plan van aanpak te bedenken om Thomas Markle gedeisd te houden. De eerste optie is dat Meghan contact opneemt met haar vader om de situatie te sussen. De tweede optie is dat een tussenpersoon onderhandeld tussen vader en dochter. De derde optie is dat de hertogin van Sussex nooit meer contact heeft met haar vader in de hoop dat hij ophoudt.

Contact

Thomas Markle lijkt tot het uiterste te gaan om contact te krijgen met zijn dochter. Zo heeft hij al meerdere keren gezegd dat hij op sterven ligt door zijn hartaandoening. Ook is hij nu erg verdrietig dat hij geen verjaardagskaart naar zijn dochter kan sturen. Meghan is namelijk op 4 augustus jarig, maar Thomas heeft noch een telefoonnummer, noch een exact adres van zijn dochter. Hij is verdrietig dat als hij een kaart naar Kensington Palace stuurt, deze op een stapel terechtkomt van duizenden andere kaarten. Ook meent Thomas dat hij maar beter dood kan gaan, want dat zou gemakkelijker zijn voor Meghan.

Wat nu

Het paleis heeft nog niet gereageerd met wat de uiteindelijke plan van aanpak zal zijn. Wel is duidelijk dat er iets gedaan moet worden aan de situatie, want Thomas en Samantha Markle blijven Meghan en daarmee het hele koningshuis door het slijk halen. Naar verluidt valt het Meghan zwaar om haar familie zo te zien.

Lees ook: Vader Meghan Markle maakt zich grote zorgen om dochter: ik zie de pijn door de glimlach van Meghan heen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: RTL Nieuws, Daily Mail | Beeld: Mark Jones [CC BY 2.0 via Wikimedia Common]

Array