Dochter van Koos Alberts geeft update: “Papa is in goede handen”

‘We hopen natuurlijk het beste, maar zijn ook nuchter’

In juni maakte het management van Koos Alberts verdrietig nieuws bekend: er was kanker bij de zanger geconstateerd. Per direct werden de geplande optredens van de zanger geannuleerd zodat hij zo veel mogelijk zou kunnen rusten voor de operatie. 

Inmiddels is de operatie achter de rug.

In goede handen

Kortgeleden vond de operatie van Koos Alberts plaats; de zanger werd in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam geopereerd aan een kwaadaardige tumor. Hij is inmiddels nog niet het ziekenhuis uit en moet daar nog zeker zo’n twee weken blijven, laat zijn dochter weten in haar column, die ze voor de Privé schrijft. “Papa is in goede handen,” vertelt ze. “We hopen natuurlijk het beste voor hem, maar kijken ook nuchter tegen de zaken aan. Je moet met zijn allen door, hoe naar het op dat moment ook is.”

Operatie en vervolgbehandeling

Koos ligt op dit moment nog op de intensive care, waar hij de zorg krijgt die hij nodig heeft, waaronder chemotherapie. De kwaadaardige tumor is wel weggehaald, maar volgens de familie zijn er nog wel kwaadaardige cellen in het lichaam van Koos achtergebleven. De resultaten van de chemotherapie zullen moeten uitwijzen wat de vervolgbehandeling moet zijn. Zijn dochter vindt het verdrietig, maar vertelt ook dat haar vader een veerkrachtige man is: “Wat ellende betreft heeft mijn vader al heel wat meegemaakt. Hij heeft zich er altijd uitgevochten, niet door doemdenken maar met enorme levenslust en kracht.”

Wij wensen de familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Lees ook: Emile Ratelband sleept staat voor de rechter: hij wil 20 jaar van zijn leeftijd af hebben

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Telegraaf | Beeld: Hollandse Hoogte