Snotteren geblazen: Koos (94) ziet nog één keer zijn familie in Love is in the Air

Koos Love is in the AIr

Veel kijkers zaten met een doos tissues voor de buis

Een ontroerende aflevering van Love is in the Air gisteravond. Hierin was te zien hoe de 94-jarige Koos herenigd werd met zijn acht zussen en een broer in het zonovergoten Zuid-Afrika. Gezien de hoge leeftijd van de familieleden is de kans groot dat ze voor de allerlaatste keer samen waren. Dit besef zorgde voor emotionele beelden en veel kijkers wisten het tijdens het programma dan ook niet droog te houden.

Heb jij de zakdoekjes er ook bij moeten pakken?

Nieuw leven

Hoewel de wereld steeds kleiner wordt dankzij sociale media en goedkope vliegtickets, is voor Koos Vorstenbos de afstand tussen Nederland en Zuid-Afrika enorm. In de 50’er jaren vertrok hij naar Kaapstad om daar een nieuw leven te beginnen. Hij liet daarbij een grote familie achter, bestaande uit maar liefst zeventien broers en zussen. Inmiddels is meer dan de helft van zijn familie overleden en is de hoogbejaarde Koos zelf te oud om nog eens terug te reizen naar zijn geboorteland.

Zuid-Afrika

Reden genoeg voor zijn zus Astrid om de redactie van Love is in the Air te schrijven, met de vraag of het mogelijk is om maar liefst acht bejaarde broers en zussen naar Zuid-Afrika af te laten reizen. Immers, als de Tafelberg niet naar Nederland kan komen, dan sturen we Nederland maar naar de Tafelberg, zo redeneerde ze. Het verhaal van Astrid greep Robert ten Brink zodanig aan, dat hij het complete gezelschap uitnodigt met hem mee te gaan naar Kaapstad. De voorpret begint al op Schiphol, waar de familie glunderend vertelt over hun ‘verrassingsaanval’.

Nonsens

Wanneer Robert Koos voorzichtig meedeelt wat hem te wachten staat, duurt het even voordat het nieuws landt bij de oud man. ”Je praat nonsens. Dit is toch niet waar? Hoe kan dat nou!”, roept hij verbaast uit. Wanneer zijn familie een paar minuten later voor zijn neus staat, kan hij zijn ogen niet geloven. De tranen vloeien vervolgens rijkelijk bij de oude Koos en zijn broer en zussen.

Bekijk het fragment hier:

Wanneer de video niet kan worden afgespeeld, klik dan hier.

Ontroerend

De ontroerende hereniging maakt veel los bij de kijkers van het programma. Hoe prachtig is het ook, als je aan het einde van je leven nog één keer al je nog levende zussen en broer kunt zien? Veel kijkers lieten via Twitter weten onder de indruk te zijn van de aflevering. ‘Ik zit weer lekker te janken’, zo luidt een reactie.

Lees ook: Bertie over impact deelname BZV: ‘Ik wist niet dat ik zo vaak herkend zou worden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Linda Nieuws | Beeld: Videostill