‘Kopen zonder kijken’-stel krijgt veeg uit de pan van Bob Sikkes

‘Jullie generatie wil te veel’

Gisteravond konden kijkers weer genieten van een nieuwe aflevering Kopen zonder kijken. Dit keer kwam de zoektocht van Iris en Thom aan bod. Zij zochten hun perfecte koophuis, maar kregen hierbij nog een flinke reality check van bouwdeskundige Bob Sikkes…

Iris en Thom

Het verhaal van Iris en Thom is maar al te bekend: ze moeten hun huurappartement binnenkort uit, maar het lukt ze maar niet om een woning te vinden. Iris geeft aan dat ze het heel moeilijk vindt om zo snel de knoop door te hakken bij het bieden voor huizen. Thom legt bovendien uit dat veel van de huizen die ze wel zien zitten al aan hun maximum-budget zitten. “En in deze tijden kom je daar nergens mee”, legt hij uit. Het stel is al vaak naar bezichtigingen geweest, maar wordt constant overboden. De overspannen huizenmarkt zit de twee natuurlijk niet mee, maar de bekende bouwdeskundige Bob Sikkes ziet ook nog een ander obstakel voor het jonge koppel.

Uithaal Bob Sikkes

Daarom ziet de ervaren bouwdeskundige zich genoodzaakt het stel dan ook flink de les te lezen. “Ik ga het toch zeggen – als oude man tegen jullie. Ik vind dat jullie generatie heel veel wil en het liefst ook meteen”, begint hij. Hij legt uit: “Én een vakantie, én een huis, én een bad, én niet willen uitkijken op een industrieterrein maar op een tuin. En dan ook nog wensen voor een bepaalde wijk.” Hij raadt Iris en Thom daarom aan toch echt hun prioriteiten uit te zoeken. Het stel zelf ziet het echter anders. “We zijn gewoon op zoek naar een huis waar we tien jaar kunnen blijven wonen. Daar zijn de eisen ook op gebaseerd”, weerlegt Iris.

En het eindresultaat?

Uiteindelijk blijkt dat met een beetje hulp van makelaar Alex van Keulen en Bob Sikkes dat Iris en Thom hun droom toch in vervulling zien gaan. Al bij de eerste bezichtiging zijn ze diep onder de indruk, maar na de verbouwing zijn zelfs Sikkes en stylist Roos Reedijk helemaal sprakeloos. “Ze hebben gewoon een volwaardig huis en ze moeten beiden nog dertig worden”, zegt Sikkes. Ondanks zijn eigen veeg uit de pan heeft hij dus toch het schijnbaar onmogelijke voor elkaar gekregen.

Kopen zonder kijken terugzien? Dat kan via RTL XL of Videoland.

Lees ook: Kijkers niet te spreken over arme familie in ‘Steenrijk, Straatarm

Bron: Linda | Beeld: Videostill