Kopje te veel gehad? Dit kun je doen wanneer je te veel koffie hebt gedronken

koffie

Onrustig gevoel en trillende handen na de koffie? Zo kom je er vanaf

De dag na het weekend is altijd een zware, maar ook de andere doordeweekse dagen zijn soms moeilijk door te komen zonder een bakkie pleur. Per ongeluk een kop koffie te veel naar achteren geslagen? Dan kan het zijn dat je je onrustig voelt en je zelfs met trillende handen te maken krijgt. Tja… wat staat je dan te doen? Wij vertellen je het!

Hoeveel koppen drink jij per dag?

Cafeïne
400 milligram cafeïne, dat is alle cafeïne die je op een dag in principe mag binnenkrijgen. Meer wordt niet aangeraden. 400 milligram lijkt niet heel weinig, maar toch komt dit neer op maar vier normale koppen koffie. Echter reageert elk lichaam anders op cafeïne en hierdoor kan het zijn dat jij na drie koppen al genoeg (of zelfs te veel) hebt gehad.

Te veel
Heb jij veel te veel cafeïne binnengekregen en merk je dat je lichaam hier niet goed op reageert? Dan staat je het volgende te doen: pak dit lijstje erbij en volg de stappen.

  1. Drink voldoende water om zo gehydrateerd te blijven. Genoeg vocht binnenkrijgen zorgt ervoor dat de cafeïne sneller wordt afgebroken.
  2. Eet een banaan en nuttig ook groene bladgroenten. Het magnesium en kalium in dit fruit en deze groenten zorgen ervoor dat je sneller van je trillende handen af bent.
  3. Beweeg wat. Een lichte work-out zorgt ervoor dat de cafeïne sneller uit je lichaam gaat. Ga echter niet voor een té intensieve sport, want dit werkt weer averechts.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pixabay