Koppel transformeert 200 jaar oude kerk tot prachtig woonhuis

Wonen in een kerk? Voor dit stel is het de realiteit

Ben je op zoek naar een nieuw huis? Dan wil je het liefst een plekje vinden waar genoeg ruimte is. Ben je daarnaast ook nog een beetje handig? Dan kun je ook zelf wat opknappen. Dat is in ieder geval wel wat de Engelse Sally Onions en Ian Bottomley deden. Sterker nog: het koppel kocht een 200 jaar oude kerk en veranderde die in een prachtig woonhuis.

Opknappen van de kerk

Als je even snel en makkelijk een huis wilt opknappen, doe je er verstandig aan om niet een eeuwenoude kerk te kopen. Toch zagen Sally en Ian het wel zitten. Het stel ging de uitdaging aan en kocht een aantal jaar geleden een kerk in Engeland. Het werd al snel duidelijk dat er wat werk in het opknappen van de kerk ging zitten. Maar het resultaat mag er zeker zijn!

Achttiende eeuwse kerk

Sinds 2002 zijn Sally en Ian de troste eigenaren van een pittoresk kerkje in Kyloe in Engeland. Het vergde nog wel wat werk om de kerk om te toveren tot een woonhuis. De twee trokken er zes jaar voor uit om de boel te verbouwen. De kerk werd in 1792 gebouwd, maar was erg ouderwets. Het stel werd verliefd op de achttiende eeuwse look van de kerk, maar wilde het wel een moderne touch geven.

Bekijk het resultaat op de volgende pagina.

Pagina 1/2