Nostalgie: Kopspijkers keert misschien terug op de buis

Kopspijkers

En wie gaat het programma dan presenteren?

Jack Spijkerman heeft bevestigd dat er ‘verkennende gesprekken’ zijn geweest over het eventueel terughalen van het satirische programma Kopspijkers. Het programma werd van 1998 tot 2005 door de VARA uitgezonden op de zaterdagavond, en was een toneel voor veel cabaretiers. 

Verkennende gesprekken

Een woordvoerder van het programma liet aan BNNVARA weten dat er ‘verkennende gesprekken’ zijn geweest met Jack Spijkerman om Kopspijkers misschien weer terug te halen. Dinsdagochtend heeft Jack Spijkerman, de man achter het programma, bij Veronica Inside dit nieuws ook zelf bevestigd. “Men is hier inderdaad geweest om over Kopspijkers te praten”, reageert Jack.

Vervanger voor Jack Spijkerman

De kans dat we Jack Spijkerman dan weer als presentator gaan zien is klein. “Ik heb al lang geleden gezegd dat ik dat niet meer ga doen”, zegt Jack zelf erover. Wilfred Genee, presentator van Veronica Inside, had zelf een aantal ideeën wie er het beste aan de tafel kan zitten. Zo noemde hij Arjen Lubach, Patrick Lodiers en Peter Heerschop als mogelijke presentatoren. Arjen en Patrick hebben nog niet gereageerd op het nieuws. Peter Heerschop is geen onbekende van het programma, samen met Viggo Waas vormde hij een tijdje het cabaretduo in het programma.

Sidekick

Jack Spijkerman is ook erg te spreken over Peter als een eventuele vervanger. “Nou, ik zou Peter wel als presentator zien bijvoorbeeld. Die zat er natuurlijk wel eens als sidekick. Als hij goed heeft opgelet, moet hij het kunnen.” Aan ANP liet Peter weten nog niet benaderd te zijn. Wij zijn benieuwd!

Lees ook: Dit zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill – Koefnoenkanaal