IKEA geeft korting aan zwangere vrouwen, maar ze moeten dan wel even over déze advertentie plassen…

Ikea

Deze advertentie is zowel bijzonder als erg onsmakelijk

Kunnen we tegenwoordig de Nederlandse huishoudens nog voorstellen zónder al die bekende IKEA-items? Waarschijnlijk niet. En wanneer we hier in Nederland dan ook wat korting kunnen krijgen op een aantal producten, dan zijn we er als de kippen bij. Maar als we deze nieuwe campagne van IKEA mogen geloven moet je eerst wel iets héél bijzonders doen voordat je de korting krijgt…

In samenwerking met een Zweeds reclamebureau bedacht IKEA een bizarre en nogal onsmakelijke advertentie.

Test
Met name de ouders in de wording hebben veel baat bij deze exclusieve korting. Ze snappen bij IKEA waarschijnlijk wel hoeveel een compleet nieuwe babykamer kost en daarom helpen ze de jonge aanstaande ouders graag een handje. Wat je precies moet doen om de exclusieve korting te kunnen krijgen? Het uitvoeren van een zwangerschapstest.

Witte strip
Nee, het is geen grap. Onderin de advertentie is een witte strip te zien. Wanneer een vrouw in verwachting wat urine op deze strip druppelt zal de korting op het afgebeelde babybedje in de advertentie tevoorschijn komen. “We hebben de test inderdaad gebruikt als startpunt voor deze advertentie”, vertelt het bedrijf aan Adweek. “Als in de urine van de vrouw het zwangerschapshormoon HCG zit, krijg je een kleurverandering. En verschijnt de nieuwe, te betalen prijs (in Zweedse kroon weliswaar). Dat hebben we ook hier toegepast, op een gedrukt stukje papier. We hebben wel even moeten zoeken naar de juist materialen.”

Benieuwd naar de advertentie van IKEA? Je ziet in de video hieronder hoe het precies werkt:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Adweek, Grazia | Beeld: OiMax, Flickr