Bereid je maar voor: de koudste fase van de winter breekt aan

winter

De winter komt nu pas echt op gang

In februari zou je denken dat je het ergste wel achter de rug hebt en dat er langzamerhand weer aan lente gedacht mag worden. Maar niets is minder waar. Sterker nog; de komende dagen krijgen we pas écht te maken met winterse kou, zoals we die deze winter nog niet hebben gevoeld. 

Bereid je maar voor, want winter is coming!

Koudste nacht van de winter
In de nacht van dinsdag op woensdag kan het maar liefst 7 of 8 graden gaan vriezen, hierdoor wordt het zeer waarschijnlijk de koudste nacht van de winter. Het waait vannacht amper, daarom daalt de temperatuur zo snel en hevig. Deze winterse temperaturen houden zeker nog tot het weekend aan, daarna wordt het ietsjes warmer.

Schaatsen
Bijkomend voordeel: er kan op sommige plekken geschaatst worden, bijvoorbeeld op ondergelopen weilanden. Op verschillende plaatsen in het land is dinsdagochtend al op dit soort banen geschaatst, bijvoorbeeld in Ammerstol, Doorn en Bladel. Mogelijk kan dit in de loop van de week op meer plaatsen, wij zijn benieuwd!

Weekend zachter
In het weekend zijn de nachten beduidend minder koud dan doordeweeks,  met in de nacht naar zondag hooguit een graadje vorst alleen in het oosten van het land want dan is de wind gedraaid naar het zuidwesten.

Lees ook: Het heerst weer: zo zorg je ervoor dat jij die verkoudheid niet overneemt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NU.nl | Beeld ter illustratie, Pixabay