Wetenschappers voorspellen: koudste winter in 100 jaar verwacht

wetenschappers koudste winter 100 jaar

Naar verwachting krijgen we binnenkort de koudste winter sinds 100 jaar

We kunnen het ons nu nog nauwelijks voorstellen dat het binnenkort waarschijnlijk weer ijzig koud wordt. Aankomend weekend lijken de temperaturen immers nog even te stijgen voor een korte nazomer. Daarna is het toch wel gedaan met de pret. De herfst staat voor de deur en de temperaturen gaan dalen. Als we wetenschappers mogen geloven, dalen de temperaturen dit jaar nog zo erg dat we de koudste winter in 100 jaar tegemoet gaan.

Misschien toch maar een overwintering in een warm oord overwegen dit jaar?

Zomer 2019

Wat betreft de afgelopen zomer, zaten de wetenschappers met hun voorspelling niet ver van de waarheid af. We kregen, zoals voorspeld, een extreem hete zomer met meerdere hittegolven. Op sommige plekken in het land stegen de temperaturen zelfs tot boven de 40 graden. Hebben de wetenschappers het voor de aankomende winter ook bij het juiste eind? Dan staat ons een extreem koude winter te wachten. Misschien wel de koudste winter in 100 jaar…

Nieuw klimaatcyclus

Die koude temperaturen in de winter hebben we te danken aan een nieuw klimaatcyclus die we ingaan, zo stellen Russische wetenschappers. De zon is in dit nieuwe klimaat minder actief, wat ervoor zorgt dat temperaturen overal ter wereld sneller dalen. In de jaren 50 deed zich al een vergelijkbaar verschijnsel voor. Ook wetenschappers van NASA bevestigen de voorspelling van het nieuwe klimaat en denken dat we de komende jaren te maken krijgen met dalende temperaturen en een minder actieve zon.

Lees ook: Wauw: Amsterdam in top 3 meest bezochte hoofdsteden ter wereld 2019

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Opwintersport.nl, Margriet  | Beeld: Pixabay