Opnieuw kritiek op laatste aflevering ‘Boer Zoekt Vrouw’

kritiek Boer Zoekt Vrouw

Deze spoorwegmaatschappij is woedend op het tv-programma ‘Boer Zoekt Vrouw’

Wie de laatste aflevering van ‘Boer Zoekt Vrouw’ heeft gezien afgelopen avond, weet waarschijnlijk om welk fragment het gaat. Spoorwegmaatschappij ProRail is namelijk niet blij met de afgelopen uitzending van het KRO-NCRV-programma. In de aflevering was te zien dat enkele deelnemers van het programma over het spoor liepen. 

Een woordvoerder van ProRail liet vanochtend op Radio 1 weten dat ProRail contact gaat opnemen met KRO-NCRV.

Levensgevaarlijk

Volgens de woordvoerder van ProRail is dit een erg slechte actie. “Dit kan echt niet, zeker niet omdat KRO-NCRV het goede voorbeeld moet geven”, aldus de woordvoerder. Het ging om een stuk spoor dat nog maar weinig in gebruik was, maar dat moet volgens de woordvoerder niets uitmaken. “Qua beeldvorming is het gewoon niet goed. Het lokt gedrag uit. Het is levensgevaarlijk en dat maakt voor ons echt niet uit waar het is.”

‘Boer Zoekt Vrouw’

Een soortgelijk voorval speelde zich vorig jaar ook al af in het AVRO TROS-programma ‘Hunted’. Na dit voorval volgde er zelfs aangifte door een spoorwegmaatschappij. Tot nu toe lijkt hier nog geen sprake van en wordt het populaire tv-programma ‘Boer Zoekt Vrouw’ niet aangeklaagd. Al lange tijd voert ProRail actie tegen spoorlopers. Deze mensen zorgen namelijk voor veel vertraging op de spoorwegen voor treinreizigers.

Kritiek

Twee weken geleden was er ook al een hoop kritiek op het populaire tv-programma omdat boer Remco het spelletje niet helemaal eerlijk speelde. De aflevering van twee weken geleden werd plots afgekapt met een summiere uitleg dat boer Remco al ‘innig contact’ had met sommige dames, waardoor er geen eerlijke kans was voor de andere briefschrijfsters. Om deze reden besloot de productie Remco niet meer verder te volgen. De boeren die niet doorgaan naar de volgende aflevering worden normaliter nog online gevolgd, maar dat zal bij Remco niet gebeuren. Remco heeft zelf laten weten spijt te hebben van zijn acties. “Ik had dit natuurlijk nooit op deze manier moeten doen. Ik had eerlijk moeten zijn tegen de vrouwen en tegen Boer zoekt Vrouw. Maar het is gebeurd. Ik heb er echt spijt van.”

Lees ook: KRO-NCRV en Boer Remco reageren op valsspelen tijdens Boer Zoekt Vrouw

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill, KRO-NCRV