Weerman Gerrit Hiemstra krijgt enorme lading kritiek over zich heen

De weerman werd verkeerd begrepen…

Meteoroloog en weerman Gerrit Hiemstra dacht een goed plan bedacht te hebben tegen de opwarming van de aarde. Een heel nobel initiatief zou je denken en het is ook niet meer dan logisch dat hij zich daar druk om maakte. Hij vertelde zijn plan op Twitter, maar wat hij niet verwacht had was de stortvloed aan negatieve reacties die daarop volgde.

Hij werd verkeerd begrepen.

Jongeren

Op Twitter schreef de weerman dat hij vindt dat alleen jongeren moeten beslissen over de klimaatmaatregelen. “Naar mijn mening zouden alleen jongeren mogen beslissen over de maatregelen die moeten nemen om de klimaatverandering aan te pakken”, tweet de weerman. “Leeftijdsgrens bij 30 jaar. De toekomst is voor hen.” Met die stelling is bij lange na niet iedereen het mee eens. Hij is echter wel sportief en reageert op de mensen die zijn plannen niks vinden, zelfs als ze hem uitschelden voor ‘idioot’.

Ouderen nooit meer stemmen?

Er zijn veel mensen die denken dat Gerrit bedoelde dat ouderen helemaal niet meer mochten stemmen, maar dat is volgens de weerman niet waar. Hij reageert met de tekst: “Ik bedoelde niet dat 30-plussers niet meer zouden mogen stemmen. Wij, als oudere generatie, zouden de jongeren kunnen vragen wat hun oplossingen zijn. Levenservaring kan ook ballast zijn, als er iets bedacht moet worden dat er nog niet is. Ik heb wel vertrouwen in de jeugd.”

Lees ook: Waylon onthult: ‘Ik werd wakker in het ziekenhuis na een overdosis’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Twitter | Beeld: videostill NOS Backstage