Bakken kritiek op rijk stel in aflevering Steenrijk, Straatarm

steenrijk straatarm kritiek

Volgens kijkers deed het stel alleen mee als reclamestunt

Twitter ging woensdagavond weer los na een kersverse aflevering van Steenrijk, Straatarm. In de aflevering stond een rijk stel met een eigen bedrijf centraal. Volgens kijkers van het programma deed het stel alleen maar mee om reclame te maken voor dit bedrijf. “Een grote reclamestunt van dat ‘rijke’ stel”, schrijft iemand.

Lekker leventje

Woensdagavond worden de kijkers van Steenrijk, Straatarm voorgesteld aan het rijke stel John Slabbekoorn en Jeanet Wolf uit het Belgische Ittre. De twee runnen samen een succesvol coachingbedrijf. Hoewel ze een stulpje in België hebben, verblijven ze een groot deel van het jaar in het buitenland. Dat kan prima, doordat hun business zich grotendeels online afspeelt. Een lekker leventje, dus.

Liefdadigheid

Toch zeggen John en Jeanet ook veel nare dingen mee te hebben gemaakt. Zo is zij onder andere van haar paard gevallen. Doordat ze niet meer aan het werk kon, heeft ze vanuit huis haar eigen coachingbedrijf opgezet. Het bedrijf bleek zo succesvol, dat John zijn baan moest opzeggen om te helpen. Het stel zegt mee te doen aan het programma uit liefdadigheid. Kijkers denken daar echter heel anders over.

Reclamestunt

Al snel gaan veel kijkers los op Twitter. Niks liefdadigheid, zeggen zij. Zij zien er eerder een grote reclamestunt in. “Zin om te werken? Ze hebben net een reclamespot van een week opgenomen”, zegt iemand op Twitter. Een andere twitteraar sluit zich daarbij aan: “Een grote reclamestunt van dat ‘rijke’ stel.” “Niet vies om hun bedrijf te promoten”, zegt een ander.

Positieve reacties

Toch zijn er ook twitteraars die het opnemen voor John en Jeanet. “En? Mensen hoeven ze niet in te huren… toch?” schrijft iemand op het sociale mediaplatform. “Ik was sceptisch (weer een coach… zucht), maar ik was te vroeg met mijn oordeel. Chapeau voor deze jonge mensen die ook aan anderen denken”, schrijft een ander.

Lees ook: Kijkers vol verbazing over gezin in Steenrijk, Straatarm

Bron: SBS 6 Steenrijk, Straatarm, Twitter | Beeld: Videostill SBS6