Naasten organiseren bijzonder laatste eerbetoon aan Désirée Viola


Het was een bijzondere dienst

Afgelopen weekend werd Désirée Viola begraven. De Vlaamse actrice overleed op 7 december op 26-jarige leeftijd, nadat ze  besloot een einde te maken aan haar leven. De dienst was erg bijzonder, omdat niet haar dood getreurd werd maar juist haar korte leven werd gevierd.

Er werd zelfs gedanst tijdens de dienst.

Désirée

Het leven van Désirée Viola werd helaas vroegtijdig door zichzelf beïndigd op vrijdag 7 december. De jonge actrice speelde onder andere in de spinoff van Goede Tijden, Slechte Tijden en ze speelde in de populaire kinderserie Prinsessia op Ketnet. Désirée was een echt podiumbeest en was dol op acteren en dansen.

Schok

Désirée’s dood kwam als een schok voor haar naasten. Niemand had door hoe slecht het met haar ging. “Waarom hebben we dingen over het hoofd gezien,” las een vriendin voor tijdens het afscheid. “Je straalde altijd, was steeds positief. Hoe kan het dat het zover is moeten komen.”

Uitvaart

Haar ouders hadden videoboodschapen opgenomen voor de uitvaart, waarin ze vol emotie over hun dochter praatten. “Je bent niet alleen mijn dochter, maar ook mijn beste vriendin,” vertelde Désirée’s moeder. Haar vader zei: “Je wilde beroemd worden, stralen. En stralen zal je voor altijd blijven doen.” Voor de genodigden van de uitvaart lag een broche met een roos klaar, refererend naar het personage dat Désirée speelde in de Ketnet-serie Prinsessia.

Dans

Omdat Désirée gek was op dansen, werd de dienst op gepaste wijze afgesloten. De pastoor sprak: “Je mag zo je emoties tonen,” waarna het nummer In The Night van Jamie Woon werd ingezet. Voorzichtig maar verdrietig werd er gedanst.