Heb jij de laatste update al op je iPhone geïnstalleerd? Wacht er nog maar even mee, dít is waarom

Heb jij de update al geïnstalleerd?

Een nieuw model smartphone, een nieuwe update: de vernieuwingen bij Apple vliegen ons om de oren. Sinds de lancering van de iPhone X staan de échte Apple fans in de rij om het toestel te bemachtigen, maar met één ding zijn ze minder blij: de nieuwe software.

En dan met name de levensduur van de batterij…

Batterij
Ook mensen die  hun ‘oude’ iPhone-toestel hebben ge-update naar de nieuwste versie van iOS krijgen te maken met een extreem korte batterijduur, in sommige gevallen is een volledig opgeladen iPhone binnen twintig minuten al helemaal leeg. Zoals bij iedere update zitten er ook ongetwijfeld veel voordelen aan (zoals in dit geval een vernieuwd toetsenbord, verbeterde WiFi, een screenshot editor), maar dan moet je je telefoon natuurlijk wel kunnen gebruiken. En met een lege batterij gaat dat toch vrij moeilijk!

Stuk korter
De mobiele beveiligingsfirma Wandera nam de proef op de som en concludeerde dat het batterijleven in een iOS 11-omgeving inderdaad een stuk korter is: 96 minuten, in plaats van de 240 minuten die je in iOS-10 kunt draaien! Wij wachten nog wel even met die update totdat de kinderziektes eruit zijn gehaald…

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld ter illustratie