LEEF!-schrijfster Laura Maaskant op 25-jarige leeftijd overleden

Op 15-jarige leeftijd werd bij Laura kanker geconstateerd

Laura Maaskant is afgelopen donderdag op 25-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat maakte haar familie gisteren bekend. De Emmeloordse werd vooral bekend door haar boek LEEF!, waarin ze beschreef hoe haar leven veranderde nadat ze te horen kreeg dat ze ernstig ziek was. De uitvaart vindt deze week in besloten kring plaats.

Laura besloot een paar jaar geleden om verdere behandelingen tegen de ziekte te staken.

Korte toekomst

Laura was 15 jaar oud toen bij haar een tumor werd geconstateerd die richting haar luchtpijp groeide. Na een behandeling van meer dan een jaar kon de Emmeloordse eindelijk weer vooruit kijken. Tot ze op haar 19e hoorde dat er uitzaaiingen in haar longen zaten en dat haar toekomst kort zou zijn. Laura besloot daarom verdere behandelingen tegen de ziekte te staken en beschreef haar ervaringen in een boek.

LEEF!

In het boek LEEF! vertelt Laura over haar strijd tegen kanker en beschrijft ze hoe ze kiest voor kwaliteit van leven. Dat doet ze niet via een bucketlist, maar door zo veel mogelijk tijd door te brengen met familie en vrienden. In 2016 is een theatervoorstelling gemaakt over haar leven, waarin Jamie Grant de hoofdrol speelde. Ook was Laura te zien in het programma Kijken in de ziel van Coen Verbraak.

Ontzettend rijk

Dankzij haar boek, haar optredens in meerdere talkshows en Kijken in de ziel, groeide Laura uit tot een BN’er. In een interview met het AD vertelde de twintiger eerder nog over haar ambities. ”Ik steek mijn kop niet in het zand, maar mijn boek heet niet voor niets LEEF!. Dat doe ik. Als Laura, niet als ongeneeslijk ziek mens. En dat heeft me het laatste jaar ontzettend rijk gemaakt.”

Lees ook: Robert Doornbos vertelt hoe het nu met dochtertje Jada gaat

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, AD | Beeld: Videostill