Rechter verbiedt lawaaidemonstratie bij Dodenherdenking

De lawaaidemonstratie zou de publieke orde verstoren

Er mag vandaag niet gedemonstreerd worden. De actiegroep Geen 4 Mei Voor Mij wilde door middel van een lawaai demonstratie laten weten dat ze het niet eens zijn met de huidige vorm van herdenken. De groep is van mening dat tijdens de herdenking de 150.000 moslims die omkwamen in de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd niet herdacht worden. Dit vindt de actiegroep absoluut niet kunnen. 

De rechter vindt dit niet genoeg reden om de herdenking te verstoren.

Publiek figuur

De Amsterdamse burgermeester Van Aartsen is van mening dat deze demonstratie de openbare orde zal verstoren en de rechter geeft hem er gelijk in. Mensen zouden reageren bij het zien van de actiegroepleider Rogier Meijerink. “U bent inmiddels nogal een publiek figuur”, zei de rechter. De rechter vindt wel dat hij het recht moet hebben om te demonstreren, maar niet op 4 mei om 20:00 uur. Hij is dan ook niet welkom in het centrum van Amsterdam rond die tijd.

Beerput

Eerder was Meijerink van plan om ondanks de uitspraak van de rechter gewoon naar Amsterdam te gaan, maar daar ziet hij nu vanaf. “Onze boodschap maakt de meeste impact door nu ons lawaaiprotest af te blazen”, vertelt de actiegroep in een persbericht. “De beerput is opengebroken, het onderwerp staat op de kaart. Kijk maar wat je ermee doet.” Ben jij vanavond twee minuten stil? Laat het ons weten in een reactie op onze Facebook-pagina.

Lees ook: Nieuw seizoen Temptation Island heeft bekende Nederlanders als deelnemers

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NOS | Beeld: videostill Dodenherdenking