Dat is schrikken: leeuwin ontsnapt uit verblijf in Vlaamse dierentuin


Leeuwin ontsnapt in dierentuin

Dat moet schrikken geweest zijn: vanmorgen vroeg ontsnapte er een leeuwin uit haar verblijf in dierentuin Planckendael in het Vlaamse Mechelen. De dierentuin was al open, maar omdat het zo vroeg was waren er gelukkig nog niet veel bezoekers. De leeuwin is tot op heden nog niet gevangen.

Gelukkig is iedereen veilig.

Evacuatie

Zodra bekend werd dat de leeuwin uit haar verblijf ontsnapt was, werd de hele dierentuin geëvacueerd. Bezoekers moesten in restaurants en winkels blijven. Ook het personeel werd geëvacueerd. Ook de Leuvensesteenweg, waar de dierentuin aan ligt, is afgesloten uit voorzorgsmaatregelen.

Respons

Inmiddels is er een snel responsteam (SRT) van de Antwerpse politie onderweg naar Mechelen om het dier te verdoven en te vangen. Hoe het dier heeft kunnen ontsnappen, is niet duidelijk. Planckendael wil daar nog niets over kwijt. “Er waren in ieder geval nog maar heel weinig bezoekers gezien het vroege uur en die zijn allemaal veilig”, zegt woordvoerster Ilse Segers. “Het evacuatieplan is nu van kracht, dat houdt in dat de mensen binnen moeten blijven.”

Onveilig

De politie is onderweg en ook een dierenarts is ter plaatsen om te kijken hoe het beest verdoofd kan worden om weer terug naar haar verblijf gebracht te worden. Ondertussen mag niemand de dierentuin in of uit. Aangezien het schoolreisje seizoen is, zitten er ook veel kinderen vast. Gelukkig blijft iedereen rustig, zien we aan de tweets. Mensen zitten in de restaurants, winkels of moeten in hun auto op de parkeerplaats blijven.


Lees ook: Drie signalen dat je een goede relatie hebt volgens deskundigen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels