Lego nu ook voor volwassenen: ‘Je wordt er zen van’

Lego kan ook voor volwassenen gezondheidsvoordelen hebben

Voor ouders is dit geen onbekend verschijnsel: geef je kind een legopakket en ze zijn zeker een uur lang zoet. Kinderen kunnen hun creativiteit kwijt in het bouwen met deze legoblokjes. Maar volgens het bedrijf zelf hebben niet alleen kinderen baat bij dit populaire kinderspeelgoed. Voor volwassenen heeft het ook vele gezondheidsvoordelen.

Lego wil hetzelfde effect dat het speelgoed heeft op kinderen, ook voor volwassenen bereiken.

Innerlijke rust

Lego heeft aan de hand van advertenties via hun Instagram-feed voor millennials laten weten dat ze een nieuwe doelgroep willen bereiken. Een nieuwe advertentie laat zien dat een jonge vrouw haar innerlijke rust probeert te vinden door het uitvoeren van yoga-oefeningen. Met yoga lijkt het haar niet te lukken, totdat ze een legoschip gaat bouwen. Met deze activiteit lukt het de vrouw wel om rustig te worden.

Lego voor volwassenen

Het bedrijf wil met deze advertenties aantonen dat het bouwen met legostenen kan helpen om stress te verminderen. Volgens hen is het ook nog eens goed voor de gezondheid. “Je wordt er zen van”, is een van de uitspraken van het bedrijf. Al langere tijd probeert het bedrijf zich te richten op de oudere doelgroep. Via een crowdfunding heeft Lego een set speelgoedvissen voor volwassen op de markt uitgebracht. Volwassen kunnen het ‘skelet’ van de vis in elkaar zetten en vervolgens de ‘huid’ van de vis inkleuren. De set voor de speelgoedvis is zo in elkaar gezet dat het volwassenen helpt om stress los te laten. Daarnaast helpt het de mens om opnieuw in contact te komen met de verbeelding. “Het werkt ontspannend en stimuleert de creativiteit”, aldus het bedrijf zelf.

Lees ook: Is jouw schone was wel echt schoon?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash