Na regen komt eindelijk zonneschijn: lenteachtig weer op komst

We kunnen binnenkort het terras weer op

Wie vandaag uit het raam tuurt ziet waarschijnlijk het zonnetje. Na maanden bakken regen op ons hoofd te hebben gekregen, lijken de weergoden ons gunstig gezind. Zo blijkt ook uit de weersverwachting voor de komende tijd. Er komen namelijk prachtige dagen aan.

Zonnig weer

“Donderdag gaat de zon flink schijnen”, weet Martijn Dorrestein van Buienrader. Aan RTL Nieuws verklaart hij dat we maar liefst acht zonne-uren krijgen. “Met tien graden en een stevige wind voelt het nog wel wat koud aan, maar dat gaat in het weekend verbeteren”, aldus Dorrestein. 

Hogere temperaturen

Vrijdag gaat het nog regenen, maar zaterdag blijft het droog en zonnig. “Zondag gaat de temperatuur ook omhoog en kan het echt een mooie dag worden”. Sommige weermodellen stellen optimistisch dat het 20 graden kan worden. Al zegt Dorrestein erbij dat die kans maar 2 procent is.

Volgende week

Met name tijdens de tweede helft van volgende week kunnen we flink wat zon verwachten. “De temperatuur gaat langzaam omhoog en de zon gaat flink schijnen. Volgende week donderdag kan het maar liefst 15 graden worden.

Lees ook: Steeds meer terrassen in Nederland zijn (grotendeels) rookvrij

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels