We hebben een heerlijk lenteweekend voor de boeg: plaatselijk 20 graden


Na regen komt zonneschijn!

Aan het begin van de week was de voorspelling van het weekend al goed, maar nu lijkt het nóg mooier te worden! De zon gaat volop schijnen en plaatselijk kan het wel 20 graden worden. Tijd om erop uit te gaan en te genieten van een heerlijk lenteweekend! Smeer je je wel in?

Het wordt heerlijk weer dit weekend.

Het weer

Vandaag is het nog niet overal in het land mooi weer. Vooral in het noordoosten is het druilerig en bewolkt met lichte regen. In het zuiden breekt de zon wel al door en blijft het droog. Vanmiddag is het in het noorden ook droog, maar daar blijft het wel ietwat bewolkt. In het zuiden schijnt het zonnetje en wordt het zo’n 11 graden.

Weekend

Dit weekend wordt het echter stralend weer en ook een stuk warmer. Zaterdag is het in het zuidwesten zonnig en ongeveer 15 graden, in het oosten kan het wel 19 graden worden. Zondag loopt de temperatuur zelfs op tot wel 20 graden in het binnenland met een lekker zonnetje. Na het heerlijke lenteweekend wordt het helaas weer een stuk kouder, dus geniet er extra van!

Zonnebrandcrème

Ook bij de eerste zonnestralen is het belangrijk om je in te smeren met zonnebrandcrème. Je huid is geen zon gewend door de winter en de uv-straling kan nu ook al schade aanbrengen. Ga je in het zonnetje zitten? Smeer je dan wel even in! De reden dat je je nu al moet insmeren heeft te maken met de verschillende UV-stralen die de zon uitstraalt. Men denkt dat de zon in de winter of lente niks uitstraalt, maar dat klopt niet. Ook nu moet je je insmeren om huidkanker, huidveroudering en ouderdomsvlekken tegen te gaan.

Lees ook: Pas op: deze voorjaarsbloemen kunnen levensgevaarlijk zijn voor je huisdier

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Buienradar | Beeld: Pexels