Lenteweer in aantocht: ‘Het kan 20 graden worden’

In het zuidoosten kan het lokaal meer dan 20 graden worden

Met de oproep om zoveel mogelijk binnen te blijven, maken de aankomende temperaturen het niet extra makkelijk voor ons. Flink wat regen- en onweersbuien zouden er juist voor zorgen dat menig Nederlander op de bank blijft zitten, maar ‘helaas’. Weeronline kondigt namelijk aan dat er warm lenteweer op komst is. 

Strak blauwe luchten

De afgelopen anderhalve week is de strakblauwe lucht ons allen niet ontgaan. Deze prachtige lucht ging gepaard met flink wat zon en een strenge wind. De temperaturen lagen gemiddeld tussen de 7 en 10 graden en in de nachten was er zelfs sprake van vorst. De aankomende week gaat hier echter verandering in komen. Volgens Weeronline kan het op sommige plekken zelf meer dan 20 graden worden.

Vanaf komend weekend

De aankomende dagen krijgen we nog te maken met ietwat koudere temperaturen en een koude wind. Vanaf woensdagmiddag komt hier echter verandering in. De wind wordt westelijker, waardoor de temperaturen oplopen. In het weekend komt de wind uit het zuiden, waardoor de temperaturen op kunnen lopen tot 20 graden. Zelfs in het zuidoosten kunnen de temperaturen oplopen tot meer dan 20 graden. En ook al kunnen we niet naar buiten: die zonnestralen door het raam zorgen wel voor gezelligheid.

Lees ook: MAFS-koppel José en Ferry opnieuw uit elkaar

Bron: Weeronline | Beeld: Unsplash