Leontine Borsato laat van zich horen na beschuldigingen Marco

Leontine

Leontine doorbreekt de stilte

Het is absoluut geen fijne periode voor de familie Borsato. Marco wordt namelijk al enige tijd beschuldigd van seksuele intimidatie en die beschuldigingen kwamen deze week tot een hoogtepunt toen een vrouw aangifte deed. Het OM doet op dit moment onderzoek naar de beschuldigingen en zijn vrouw, Leontine, heeft nu ook van zich laten horen.

Aangifte

Begin deze week kwam naar buiten dat een 22-jarige vrouw aangifte heeft gedaan tegen Marco Borsato, omdat de zanger haar vanaf haar 15e zou hebben misbruikt. Volgens De Telegraaf was Borsato bevriend met de ouders van het meisje. Toen haar vader overleed, zou hij een soort ‘pleegvader’ voor het kind geworden zijn.

Beschuldiging

Niet veel later reageerde de Rood-zanger op de beschuldiging. “Ik heb zojuist kennis genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan”, bracht de zanger via zijn advocaten naar buiten. “De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd. Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen.”

Oproep

Misdaadverslaggever John den Heuvel riep vervolgens andere slachtoffers op om zich ook te melden en het lijkt erop dat er na zijn oproep twee nieuwe meldingen omtrent misbruik van Marco zijn binnengekomen. Dat maakte Mick van de Wely, met wie Van den Heuvel het verhaal publiceerde, dinsdagavond bekend bij praatprogramma Beau. Het zou om ‘twee partijen die spreken namens de vermeende slachtoffers’ gaan. “We zullen met hen gaan praten. Ik ben benieuwd naar hun verhaal”, zei Van Wely. Meer details werden er nog niet losgelaten.

Leontine

Leontine heeft nu via haar management bij RTL Boulevard gereageerd op de beschuldigingen omtrent haar man. Ze laat weten “aangeslagen en ontdaan” te zijn na de aangifte tegen Marco. Ook geeft ze aan de komende twee maanden niet op de zaak te willen reageren. “Alles wat ze zegt, kan dubbel uitgelegd en geïnterpreteerd worden. Ze last bovendien een pauze in van sociale media”, aldus het management tegen RTL Boulevard.

Lees ook: Nog 2 vermeende slachtoffers Marco Borsato trekken aan de bel

Bron:NU.nl | Beeld: Brunopress