LET OP: er zijn dertien kleine konijnen GEDUMPT in het Purmerbos! Help ons zoeken naar de dader ajb!


Toon de kracht van social media in de zoektocht naar de dader

Je hoort in deze maanden van het jaar vaker dan normaal dat er dieren gevonden worden in het bos, vastgebonden aan een boom of struik en achtergelaten om te sterven. Hoe onbegrijpelijk het ook is, er zijn dus mensen die de kosten van een opvang zwaarder vinden wegen dan het leven van hun huisdier.

Ditmaal is het ook weer raak, maar niet zoals helaas bijna gebruikelijk met een hond of paar. In het Purmerbos van Purmerend troffen een paar wandelaars dertien angstige en gestreste konijnen aan, waaronder vijf zeer jonge babykonijnen. Ze bevonden zich op een wandelpad tegenover de ingang De Es dat tussen de Westerweg en de Verzetslaan in ligt.

Het is gelukkig strafbaar in Nederland om je op deze manier van je huisdieren te ontdoen, maar de criminele eigenaar is spoorloos! Daarom is de Dierenpolitie (onderdeel van de politie) direct op de hoogte gebracht, maar die hebben de dader nog niet gevonden. De hulpeloze konijnen worden nu opgevangen in een opvangcentrum in Purmerend waar ze goed worden verzorgd. Help jij ons de eigenaar te vinden? Ken je iemand of heb je iemand gezien in de buurt van het Purmerbos op woensdagavond 20 juli j.l.? Of is er iemand die opeens geen konijnen meer heeft? De dierenpolitie hoort het graag! Je kunt bellen met 144.
Bekijk hieronder een filmpje van de konijnen.