Heb jij ook van die leuke buren? Volgens onderzoek mag je jezelf dan gelukkig prijzen!

buren gelukkig

Want een goede buur is beter dan een verre vriend

Even een bakkie doen bij de buren? Bij de meeste Nederlanders is dit gelukkig weleens het geval. Veel mensen kunnen het goed vinden met de mensen die een huis verderop wonen. Niet alleen is het hebben van goede buren gewoon gezellig, het levert je ook een ander mooi voordeel op, zo blijkt uit onderzoek. 

Het onderzoek is uitgevoerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek, ook wel bekend als het CBS.

Woonomgeving
Wat blijkt nu uit dit onderzoek? Mensen die een goede band hebben met hun buren zijn een stuk gelukkiger in het leven! Het CBS heeft onder andere onderzoek gedaan naar de tevredenheid van mensen wat betreft hun woonomgeving. Zo blijkt dat 9 op de 10 mensen die tevreden zijn over hun woonomgeving, ook over het algemeen gelukkiger zijn. Dit werd met name in context gebracht met het hebben van een goede band met de buurt en de omwonende buren.

Verbondenheid
Waar dit dan precies aan ligt? Volgens het onderzoek vinden mensen het enorm belangrijk om zich verbonden te voelen met anderen. Als samenhang ervaren wordt door buurtbewoners, zijn zij erg tevreden met hun leven. Maar liefst 97 procent (!) om precies te zijn. De mensen die dit niet ervaren met buurtbewoners (69 procent) geven aan minder gelukkig te zijn.

Uitzondering
Maar er is ook een uitzondering: mensen die in een vrijstaand huis wonen blijken hier minder gevoelig voor te zijn en geven aan sneller tevreden te zijn over hun leven. Dit in tegenstelling tot mensen die in een appartementsgebouw wonen en daardoor meer buren hebben. Maar even weer een bakkie doen bij de buurvrouw dan maar?

Lees ook: Je zult niet geloven hoe mooi deze mensen wonen in zeecontainers… Bel de verhuizers maar!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: CBSLibelle | Beeld: Pixabay