Aan de glühwein: dit zijn de leukste kerstmarkten van Nederland

kerstmarkten

Een bezoekje aan de kerstmarkt kan bij de echte kerstfans niet ontbreken

Zing jij al sinds mei mee met All I want for Christmas, verheug je je stiekem al maanden op het optuigen van de kerstboom en kijk je enorm uit naar het gourmetten met de hele familie? Gefeliciteerd, je bent een échte kerstfan! Wat dit jaar dan zeker niet op jouw lijstje mag ontbreken, is een tripje naar zo’n gezellige kerstmarkt. Vind je Duitsland iets te ver? Geen zorgen, want ook in ons eigen landje zijn er genoeg leuke weihnachtsmarkten die je kunt bezoeken. 

Dit zijn de allerleukste kerstmarkten van 2019.

1. Amsterdam

(21 december t/m 5 januari 2019)

Het Amsterdamse Winterparadijs heeft zijn naam niet voor niets gekregen. De RAI wordt tijdens de kerstperiode helemaal omgetoverd tot een echt Winterwonderland waar kerstliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Er zijn een heleboel leuke activiteiten voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich hier optimaal vermaken. Wellicht met een lekker glühweintje in het après-ski café? Blijf daar lekker hangen om de hele avond te dansen, wat zelfs kan in de silent après-ski. Dansen kan trouwens ook tijdens een van de vele optredens van onder andere Maan, Lil Kleine en Xander de Buisonjé.

2. Valkenburg

(15 november t/m 29 december 2019)

De kerstmarkt in Valkenburg staat ieder jaar weer in het rijtje van meestbezochte kerstmarkten van Europa. Niet zo raar, want deze kerstmarkt staat ín de zogenaamde Gemeentegrot van de stad. Ondergronds, dus! Als bezoeker loop je door de gangen van de grot, die compleet versierd zijn met lichtjes. Overal is gezellige muziek te horen en je kunt er de leukste cadeautjes kopen voor onder de kerstboom.

3. Maastricht

(29 november t/m 31 december 2019)

Maastricht pakt ieder jaar weer groots uit als het om de kerstmarkt gaat. De hele stad wordt versierd met lichtjes en overal vind je leuke kraampjes. Vanaf de grond is dit al een erg mooi gezicht, maar je kunt de markt ook bekijken vanuit een groot reuzenrad. Daarnaast kun je schaatsen en shoppen tot je erbij neervalt, want naast de kerstkraampjes is Maastricht natuurlijk ook een hele leuke stad om een dagje te winkelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Just here for the fried dough and Ferris wheel! 😉 Throwback to Magisch Maastricht, Maastricht Kerstmarkt. • • #living_netherlands #travelnetherlands #limburg #limburgprovince #wonderful_places #wanderlove #wanderlust #perspectivephotography #natgeoyourshot #living_destinations #maastricht #ig_europe #ig_netherlands #kings_villages #maastrichtuniversity #instanetherlands #travel_drops #magicalmaastricht #kerstmarkt #christmasmarket #kerstmarktmaastricht #throwback #tbt #hashtageurope #travelgram #map_of_europe @nikoneurope @nikonnl @bestofnetherlands @bestcitybreaks @best.city.shots @kings_shots @kings_hdr @discover_europe_ @perfect_europe @europestyle_ @hello_cities @travel_drops_ @hashtag.europe @best_holland_photos @earthofficial @totallyeurope

Een bericht gedeeld door Lensworth (@lensworth19) op

4. Dordrecht

(13 december t/m 15 december 2019)

De kerstmarkt in Dordrecht is de grootste van heel Nederland. De prachtige historische binnenstad van Dordrecht staat één weekend geheel in het teken van kerst. Je vindt er ruim 250 kraampjes, heel veel standjes waar je lekker kunt eten en drinken, live muziek en bovenal heel veel gezelligheid!

5. Leiden

(13 december t/m 24 december 2019)

Houd je vast, want in Leiden vind je een heuse drijvende(!) kerstmarkt! In de stad is speciaal voor kerst een drijvend plateau in de Nieuwe Rijn gelegd. Daarop staan maar liefst 75 versierde chalets, waar je al je kerstcadeautjes in kunt slaan. Naast de drijvende markt, vind je in Leiden ook een kermis. Niet op het water, maar wel leuk om een bezoekje aan te brengen.

6. Haarlem

(7 t/m 8 december 2019)

De kerstmarkt in Haarlem bestaat al 25 jaar en is een van de grootste kerstmarkten van de Benelux. Rondom de grote markt staan pak ‘m beet 300 kramen, waar je allerlei leuke spulletjes op de kop kunt tikken. Overal om je heen klinken kerstliefjes en het ruikt er fantastisch, door de vele kraampjes met eten. Krijg je koude handen? Een mok dampende glühwein of een hete kop soep warmt je binnen mum van tijd weer op.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Op welke dag en met wie kom jij de Kerstmarkt Haarlem bezoeken? 8 of 9 December?Beide dagen kan natuurlijk ook ?

Een bericht gedeeld door Kerstmarkt Haarlem ? (@kerstmarkthaarlem) op

Lees ook: Kom in de kerststemming: John Lewis brengt nieuwe kerstreclame 2019 uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay