7 x de leukste kerstmarkten van Nederland

Met wie wil jij naar een van deze kerstmarkten?

De decembermaand nadert met rasse schreden en velen maken alweer plannen voor de feestdagen. Kerstliefhebbers zetten het bezoeken van een kerstmarkt alweer in de agenda en gaan daarvoor met liefde de grens over. Hoewel de Weihnachtsmarkten in Duitsland zeker het bezoeken waard zijn, heeft Nederland ook pareltjes van kerstmarkten. Dit zijn de leukste kerstmarkten van Nederland.

Ons kikkerlandje heeft tal van mooie kerstmarkten.

1. De Amsterdamse Winterparade

Wanneer: 21 tot en met 30 december
Waar: RAI Amsterdam, Europaplein 24, Amsterdam
We trappen meteen af met de kerstmarkt in onze hoofdstad. Net als vorig jaar wordt RAI Amsterdam omgetoverd tot een kerstwalhalla. Zowel binnen als buiten kun je genieten van de sfeervolle kerstmarkt. Daarnaast is er ook een 50 meter hoog reuzenrad, een zweefmolen, draaimolen en schiettent. Voor ieder wat wils!

2. Magisch Maastricht

Wanneer: 1 tot en met 31 december
Waar: Vrijthof, Maastricht
Elke jaar wordt ook Maastricht weer een kerstwalhalla. Dit jaar wordt de kerstpret alleen maar groter, want de kerstmarkt breidt zich uit. De kerstmarkt is dit jaar groter dan ooit. Daarnaast is er een Dickens-dorpje en kun je een bezoek brengen aan het huis van de kerstman.

3. Dickens Festijn

Wanneer: zaterdag 15 en zondag 16 december
Waar: Binnenstad van Deventer
Een van de oudste steden van Nederland staat bekend om zijn jaarlijkse Dickens Festijn. Zo’n 950 personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens komen tot leven in Deventer. De toegang is gratis, maar houd er rekening mee dat de wachttijden bij de ingang kunnen oplopen.

4. Charles Dickens kerstmarkt Leeuwarden

Wanneer: zaterdag 15 december en zondag 16 december
Waar: Binnenstad van Leeuwarden
Om de Charles Dickens-sfeer op te snuiven hoef je niet per se naar Deventer af te reizen. Dit jaar wordt er voor het eerst ook een Charles Dickens-markt in Leeuwarden gehouden. In de Friese hoofdstad lopen acteurs en figuranten rond als onder andere Ebenezer Scrooge en Oliver Twist. Tevens zijn er in tientallen theatertenten leuke activiteiten voor kinderen.

Bekijk nog meer kerstmarkten op de volgende pagina.


Pagina 1/2