Levenslustige jongeren in Over Mijn Lijk bezorgen kijkers brok in de keel

Over Mijn Lijk

De kandidaten weten te raken met hun heftige verhalen

Gisteravond ging het nieuwe seizoen van Over mijn Lijk van start. We maakten kennis met Lotte (31), Jeroen (29), Alex (31) en Fabiënne (21). Alle vier zijn ze ernstig ziek en weten ze dat ze niet lang meer te leven hebben. Al in de eerste uitzending weten de kandidaten de kijkers te raken met hun positiviteit en levenslust. 

Over Mijn Lijk

Het programma Over Mijn Lijk zorgt ieder seizoen weer voor een brok in je keel. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen maakt presentator Tim Hofman kennis met deelnemers Lotte, Jeroen, Alex en Fabiënne. Vier jongeren die zich in het laatste stadium van hun leven bevinden. Maar bij de pakken neerzitten? Daar doen de jongeren niet aan. Hun positieve instelling en levenslust maken diepe indruk op de kijkers van het programma.

Herinneringen maken

Als eerste gaat Tim Hoffman op bezoek bij Lotte. Zij heeft baarmoederhalskanker en is uitbehandeld, maar desondanks staat ze nog volop in het leven. Wanneer Tim bij haar langsgaat, staat ze op het punt om met haar man én hun twee kinderen in het huwelijksbootje te stappen. Over de keuze om op deze bijzondere manier te trouwen, vertelt Lotte: “Sinds ik weet dat ik ziek ben, proberen we zoveel mogelijk herinneringen te maken.”

Genieten van bonustijd

Tim ontmoet Jeroen in Frankrijk, waar hij zich een paar dagen volledig laat gaan tijdens een winterfestival. Samen met zijn vriendin en een groep vrienden geniet hij van het skiën en de feesten. Jeroen heeft een hersentumor en hij weet dat hij daaraan binnenkort zal overlijden. Hoewel Jeroen weinig met zijn ziekte bezig is, breekt hij als hij Tim vertelt over zijn diagnose. “Ik vind het zo klote voor mijn moeder”, zegt hij met tranen in zijn ogen. “Ze heeft haar man eraan verloren en nu haar kind.” Jeroen kreeg in november 2017 te horen dat hij nog maar een jaar te leven had, maar is daar inmiddels ruim overheen. Hij geniet naar eigen zeggen nu van zijn ‘bonustijd’.

Overleven

Bij Fabiënne werd twee jaar geleden een tumor achter haar oog ontdekt, waardoor haar leven in één klap is omgegooid. “Ik had eigenlijk een perfect leventje”, vertelt ze. “In een keer hoor je dat je kanker hebt en dat je je leven moet veranderen.” De dappere twintiger legt uit dat de artsen haar hebben opgegeven, maar dat ze er zelf van overtuigd is dat ze het gaat overleven.

Kwart hersenen verwijderd

De 31-jarige Alex heeft een hersentumor. Als Tim hem ontmoet, wacht hij samen met zijn vrouw in het ziekenhuis op een belangrijke uitslag. Tijdens een eerdere operatie is een kwart van zijn hersenen verwijderd. Alex krijgt van de artsen in het ziekenhuis een positieve uitslag van de MRI-scan. “De scan was stabiel en hetzelfde als de vorige keer. Dus geen groei”, vertelt Alex opgelucht. Alle reden voor een feestje en een goede fles champagne.

Lees ook: Marco Borsato kampt met burn-out en legt werk voorlopig neer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill