Nieuw liedje Kinderen voor Kinderen zorgt voor enorme ophef

Het nummer zou kinderen aansporen tot ongezond en vet eten

Een nieuw liedje van Kinderen voor Kinderen, Reis Mee!, heeft voor een fikse rel gezorgd. Zo zou het nummer kinderen in vakantietijd oproepen om ongezond te gaan eten. Jochem Myjer schreef de tekst van het liedje en hij is helemaal klaar met alle kritiek. Aan het AD laat hij weten dat hij het ”typisch Nederlands gezeik” vindt.

Het liedje Reis Mee! verscheen op 22 augustus en is sindsdien goed voor een lading aan kritiek.

Reis Mee!

Het nummer zou namelijk kunnen zorgen voor obesitas, doordat kinderen minder gezond gaan eten. Een greep uit de tekst: ”Reis mee, reis mee, nee geen zuurkool of hachee. Dat bedoel ik dus dat, pizza pasta en patat.” Het nummer is door Tjeerd Oosterhuis gemaakt en de tekst is geschreven door Jochem Myjer. Oosterhuis ligt in elk geval niet wakker van het commentaar. ”Het gaat over de fantasie van kinderen dat ze tijdens de vakantie iets mogen eten wat onder normale omstandigheden meestal niet aan de orde is. Oftewel iets meer frietjes eten.”

Onzinnig

Ook Jochem Myjer kan zich niet vinden in de kritiek. Hij bestempelt het als ‘tamelijk onzinnig’. Zo vertelt hij aan het AD: ”Als schrijver van kinderboeken kruip ik – ook in het geval van Reis Mee! – eerst in de hoofden van kinderen om hun gedachtegang te doorgronden. Tijdens een vakantie iets minder verantwoord eten of drinken is voor kinderen en hun ouders de normaalste zaak van de wereld. Vaders en moeders drinken een biertje meer, terwijl kinderen ook even op de ongezondere toer mogen. Dat zoiets tot obesitas zou kunnen leiden, is een merkwaardige suggestie. Nederlanders zijn echt gek geworden als ze over zoiets gaan zeiken.” Op Twitter laat de cabaretier dan ook weten volledig achter het nummer te staan.

Lees ook: Katja Schuurman verrast volgers met nieuwe uitvoering van ‘Ademnood’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill