Lieke van Lexmond krijgt storm van kritiek over zich heen na delen van déze vakantiefoto

Lieke van Lexmond dacht een leuke vakantiekiek te plaatsen

Lieke van Lexmond (35) genoot onlangs samen met haar man Bas van Veggel en kinderen Zef en Vik van een heerlijke zonovergoten vakantie op een tropische bestemming. Witte stranden, wuivende palmbomen en een stralende zon: wij zijn hartstikke jaloers! De actrice deelde een paar prachtige kiekjes op haar Instagram, maar de reacties op een bepaalde foto waren niet bepaald lovend. 

Een foto van Lieke waarin ze haar baby Zef (8 maanden) achterstevoren in een draagzak op haar buik draagt zorgde voor veel opmerkingen bij haar Instagram-volgers.

Vakantiefoto
Volgens sommigen is het vervoeren van een baby op deze manier namelijk slecht voor de heupjes en de ongevraagde meningen en adviezen onder het schijnbaar onschuldige kiekje zijn dan ook niet op twee handen te tellen. “Zo trots op mijn lieve aapjes”, zo schrijft Lieke bij de foto met haar twee zoontjes. Baby Zef kijkt nieuwsgierig om zich heen terwijl hij met zijn rug tegen de buik van zijn moeder leunt. Niet volgens de volgers: “Deze houding is is slecht, dus arm sneu kindje”, aldus een volger.

‘Gevaarlijk’
Meerdere van haar volgers stellen dat het ‘gevaarlijk’ is om een kind op deze manier te dragen: ,”Hij zit in de verkeerde houding. Koop een goede draagzak, dan is er niks aan de hand”, laat ze weten. Een ander vraagt zich af waar Liekes mooie ‘arrow doekje’ (een inbakerdoek, red.) is. “Veel beter voor je kleine man en staat je zo goed!” Anderen nemen het weer voor haar op: “Ik verwacht eigenlijk dat Lieke heel goed weet wat ze doet en dat ze nooit iets zal doen wat schadelijk is voor haar kindjes.”

Fietstochtje
In 2014 was Lieke ook al onderwerp van kritiek over haar draagzak-gebruik, toen fietste de RTL-presentatrice door Amsterdam met (toen nog) baby Vik in een draagdoek. De foto van het ze offline nadat ze stroom aan kritiek helemaal zat was. “Mensen weten niet waar ze het over hebben. Ze oordelen zo snel”, liet ze los aan het AD. “Net als dat ik kritiek kreeg omdat ik het ‘in mijn hoofd haalde’ te gaan fietsen met Vik in de draagdoek. Dat is veiliger dan met zo’n Maxi-Cosi wankelend op je bagagedrager. Hou toch op met dat commentaar. Bemoei je met je eigen leven. Ik ben een lieve moeder.”

Zo trots op mijn lieve ??!!! ? @basvanveggel3 #vacationstyle ?????? #Vik&Zef

Een bericht gedeeld door Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) op


Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Grazia | Beeld: Videostill