Lil’ Kleine bewandelt nieuw carrièrepad: hij gaat aan de slag als leraar

lil kleine leraar

De rapper wil mensen begeleiden op weg naar hun dromen

Lil’ Kleine komt vaak negatief in het nieuws door zijn pocherige gedrag, maar het valt niet te ontkennen dat hij veel heeft bereikt. Hij is een succesvolle artiest en ook als ondernemer doet hij het niet slecht. Nu bewandelt de rapper een nieuw carrièrepad. Hij staat namelijk voor de klas. 

Online colleges

Oké, de rapper staat niet daadwerkelijk voor de klas. Jorik Scholten, zoals Lil’ Kleine echt heet, gaat een jaar lang wekelijks online colleges geven voor Street University. Met deze colleges wil hij mensen begeleiden op weg naar hun dromen. De 25-jarige Amsterdammer behandelt hierbij onderwerpen als muziek, ondernemerschap en persoonlijke groei.

Succesvol

Jorik is al jaren één van de succesvolste artiesten van Nederland. Ook als ondernemer boekt hij de nodige successen. Hij is mede-eigenaar van patatzaak De Belg en kroeg ’t Lammetje in Amsterdam en sinds kort ook van limoncellomerk Fiorito. Daarnaast heeft de rapper ook nog een eigen kledinglijn.

Advies

Niet gek dus dat Joriks mailbox al jarenlang vol zit met de vraag of hij adviezen kan delen, mensen die hem demo’s sturen en vragen hem te helpen met hun muziek en verzoeken om deel te nemen in ondernemingen. “Ik ben iemand die altijd zijn eigen pad heeft bewandeld en ik wil anderen inspireren dat ook te doen. Daarom heb ik hier ‘ja’ op gezegd, ik kijk er heel erg naar uit,” aldus Jorik over de online colleges.

Gastcolleges

Naast de lessen van de jonge rapper krijg je gastcolleges van Nederlandse Quote500-ondernemers, wetenschappers, artiesten en topsporters. Tevens is de collegereeks erg interactief. De cursisten moeten opdrachten maken, krijgen feedback op hun muziekdemo en maken zelfs kans op een platencontract.

Bekijk hieronder een fragment van de colleges van Lil’ Kleine:

Lees ook: Lil’ Kleine reageert voor het eerst op geruchten over ‘overdosis’ hondje

Bron: Shownieuws | Beeld: ANP COPYRIGHT MMP Mischa Schoemaker

Array