Grappig: Lil’ Kleine pronkt met ‘dure wijnen’ van 20 euro

Op Twitter stromen de hilarische reacties binnen: “Lidl Kleine”

Lil’ Kleine is er niet vies van om te laten zien hoeveel geld hij verdient én hoeveel geld hij uitgeeft. Op Instagram pronkt hij dan ook graag met kleding van Gucci, dure horloges en vakanties in Dubai. Alsof het allemaal niets is. Tóch viel hij afgelopen weekend even goed door de mand. De ‘dure’ flessen wijnen die Lil’ Kleine in Dubai dronk? Die blijken in Nederland voor 20 euro over de toonbank te gaan. 

Maandsalaris aan wijn

Oplettende Twitteraar Pim Brassien was eigenlijk wel benieuwd hoeveel die flessen wijn kosten, waar de 26-jarige rapper toch zo graag over opschept. “Ik zie weleens de stories van Lil’ Kleine op Instagram en daarin schept hij altijd op met flessen wijn alsof ze een maandsalaris kosten. Toch eens opgezocht”, schrijft Brassien op Twitter. Nou, blijkt dat die flessen in Nederland niet de hoofdprijs kosten. Voor een Pomerol uit 1999 betaal je in Nederland zo’n 20 euro. Voor de Malbec uit 2016 iets meer: daarvoor tel je 29,99 euro neer. Niet de goedkoopste wijnen, maar zeker geen maandsalaris.

Hilariteit

De tweet van Brassien zorgt voor flink wat hilariteit. “Haha, wat goed! Om de tijd te nemen om dat te checken, bravo! Ik dacht: ‘Lil’ Kleine, die zal wel alleen halve flesjes drinken'”, schrijft iemand. “Zegt ook wel dat hij er dus niks van weet behalve dat hij er zelf veel geld voor betaald heeft”, tweet een ander. “Lidl Kleine”, grapt nog iemand.

Duurder in Dubai

Maar eerlijk is eerlijk: een flesje in een restaurant is toch vaak een stuk duurder dan wanneer je ‘m zelf bij de slijterij haalt. En al helemaal als je in Dubai wilt genieten van een flesje wijn. “In de Emiraten zijn alcoholische dranken extra duur. De vergunningen zijn duur en dat rekenen ze door”, weet iemand te vertellen op Twitter. Inmiddels heeft Lil’ Kleine zelf ook al gereageerd op de ‘ontmaskering’. In zijn Instagramverhaal plaatste hij een foto van de menukaart. “Nu jullie weer. Reken maar uit in euro’s”, schrijft hij erbij. Een snelle omrekensom leert dat de goedkoopste fles op de kaart ruim 1200 euro kost. Ai… Doe ons dan toch maar die van de slijterij.

Lees ook: Lil’ Kleine giert om lockdown: ‘Wat fijn dat wij in Dubai zitten’

Bron: Twitter | Beeld: Brunopress