Linda de Mol geeft duidelijkheid over relatie met Jeroen Rietbergen

linda-de-mol

De presentatrice noemt ook een eerdere ‘korte relatiecrisis’

Ze keerde onlangs terug op tv, en ook in haar eigen blad is Linda de Mol helemaal terug. In haar openingswoord voor de LINDA. die vanaf morgen in de winkels ligt, blikt zij terug op de loodzware periode rond het The Voice-schandaal. Hier werd haar partner, Jeroen Rietbergen, meerdere malen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zelf gaf hij dit ook toe. Ook op Linda had dit een flinke impact, schrijft zij nu.

Eerdere relatiecrisis

Een aantal jaren terug ontdekte Linda al eens dat Rietbergen zijn wilde haren nog niet kwijt was, schrijft ze. Hij hield er via Instagram namelijk flirterig contact op na met een andere vrouw. Dat was niet iemand van The Voice, benadrukt ze. Ook was er ‘beslist geen seksueel grensoverschrijdend gedrag’. Maar wel ‘gedrag dat je in een relatie niet pikt’.

Uiteindelijk besluiten de twee toch samen door te gaan. “Ik heb hem de deur gewezen, maar uiteindelijk zijn we toch gaan praten”, laat Linda weten. Zo wilde ze haar kinderen ‘niet nog een scheiding aandoen’ – helemaal omdat zij ‘stapelgek’ waren op Rietbergen.

The Voice

“Ik was happyer dan ooit. En dan komt er zo’n mail…”, blikt Linda terug op het moment dat zij een mail ontvangen van BOOS, begin dit jaar. Hoewel haar broer, John de Mol, al eerder op de hoogte was en Rietbergen destijds op het matje had geroepen, wist Linda zelf van niks. Ze schrijft: “Jeroen heeft gezegd [tegen John, red.] dat dat het einde van zijn relatie met mij zou betekenen, waarop John herhaalde: ‘Dat deel laat ik aan jou, dit is niet aan mij.’ Dat Jeroen het me niet verteld heeft, moge duidelijk zijn.”

En nu?

De afgelopen periode gingen er via verschillende roddel-accounts op sociale media volop geruchten rond. Zo zouden Linda en Jeroen weer bij elkaar zijn, of stiekem zelfs nooit uit elkaar geweest zijn. Hier gaat Linda hard tegenin. “Voor iedereen in de media die er zo vreselijk druk mee is: nee, we zijn beslist niet weer bij elkaar. We praten af en toe. Met hulp van een therapeut, omdat er nogal wat gebeurd is. Ik hoop dat dat mag.”

Lees ook: Linda de Mol heeft afgelopen maanden nieuwe serie opgenomen

Bron: RTL Boulevard, Veronica Superguide | Beeld: BrunoPress