Linda de Mol over beschuldigingen The Voice: ‘Ik zeg helemaal niets meer’

De presentatrice wil niets meer kwijt over de situatie bij The Voice.

Linda de Mol heeft in een bericht op haar eigen website laten weten dat ze geen uitspraken meer gaat doen over de situatie rond The Voice of Holland. In de tekst uit ze haar frustratie over de manier waarop er in de media met haar verhaal is omgegaan.

“Eerlijk en open alles vertellen, dat was mijn intentie. Zodra ik weer een klein beetje uit het zwarte gat opgekrabbeld zou zijn, zou ik mijn verhaal doen op mijn eigen platform”, begint de presentatrice haag betoog. Die plannen zijn in de laatste 24 uur echter veranderd. “Ik heb na gisteren besloten helemaal niets meer te zeggen”, vertelt Linda.

“Iets dat zo privé is moeten vertellen en uitleggen omdat je constant onder vuur ligt bij een handjevol sensatiezoekende opiniemakers (o.a. Beau, Rob Goossens, Youp en de grote aanvoerster van deze bizarre hetze, die sneue, intens valse Angela de Jong). Waarom zou ik het in Godsnaam nog doen, zo’n interview?” vraagt ze zichzelf af.

Informatie achterhouden

Het stoort Linda vooral dat de opiniemakers haar woorden wegzetten als ‘verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen’. Als voorbeeld noemt ze de situatie over twee meisjes die in haar blad hun verhaal wouden doen over vermeend misbruik door Ali B. Linda werd beschuldigd die informatie achter te houden voor haar broer John de Mol, maar dat deed ze naar eigen zeggen omdat de slachtoffers daar nadrukkelijk om gevraagd hadden. 

Ook andere beschuldigingen vanuit de pers zorgen voor frustratie bij Linda. “Niemand zegt: ‘Als Linda het een goed idee heeft gevonden deze meisjes in contact te brengen met Tim Hofman voor een uitgebreid onderzoek, bewijst dat eens te meer dat ze geen idee had van het wangedrag van haar eigen man bij The Voice.’ Natuurlijk wist ik dat niet. En mijn broer sprak de volledige waarheid toen hij zei slechts van één incident op de hoogte te zijn.”

Verslaving

“De leugen zit bij iemand anders,” vervolgt Linda. “Iemand die een ernstige verslaving blijkt te hebben. Dat is een kenmerk van verslaving namelijk, de waarheid verdraaien, maar die is inmiddels voldoende kapot gemaakt, dus om hem nog meer voor de bus te gooien lijkt me overbodig. En ik gun het bovenstaande types niet om bij bijvoorbeeld Boulevard of in hun roddelkrant smullend en hijgend quotes uit mijn verhaal te verdraaien en wederom uit hun verband te rukken.”

Linda besluit haar betoog met de mededeling dat ze niets meer zal zeggen en zich terugtrekt met haar familie. Daarnaast roept ze de slachtoffers op om alsnog contact met haar op te nemen. “Ik zou het fijn vinden jullie persoonlijk te kunnen vertellen hoe erg ik het vind en dat ik er iets aan gedaan had als ik het geweten had, maar ik wist het niet.”

Bron: LINDA. | Beeld: BrunoPress