Linda de Mol biecht op: ‘Ik heb rijkdomschaamte’

De presentatrice vindt het soms lastig dat ze meer te besteden heeft dan anderen

Linda de Mol worstelt soms met het feit dat ze een stuk meer te besteden heeft dan de gemiddelde Nederlander. In de decembereditie van LINDA biecht ze op: “Ik heb rijkdomschaamte.

“Ik werk hard, hoor, maar er zijn zovéél mensen die hard werken.”

Rijkdomschaamte

Haar schaamte wordt nog eens versterkt omdat ze “ook nog eens ontzettend leuk werk” heeft. “Als je nou neurochirurg bent en je hebt tien jaar gestudeerd, vind ik het niet zo gek als je een goed salaris verdient, maar ik heb toch ook gewoon heel veel mazzel. Ik werk wel hard, hoor, maar er zijn zovéél mensen die hard werken.”

Gebakje

De presentatrice draait met haar 55 jaar al een lange tijd mee in de mediawereld. En dat begint ze naar eigen zeggen wel te merken. Hoewel ze nog geen ouderdomskwaaltjes heeft, slaapt ze niet altijd even best. “Shoots voor films of programma’s die tot drie uur ‘s nachts duren, trek ik niet meer. Dan ben ik de dag erna echt een gebakje. Nog zoiets: vroeger had ik een geheugen als een ijzeren pot, ik hoefde een tekst maar twee keer te lezen en dan zat-ie erin. Heb ik ook niet meer.”

Zorger

Linda vindt het daarnaast ook lastig geworden om alleen te zijn. Een avond gaat nog wel, maar daarna wordt de blondine een “beetje downig”. “Ik ben sowieso een zorger”, vertelt ze. “Als er mensen komen eten vind ik het gezellig om de tafel mooi te dekken en van tevoren te denken: ‘O, die houdt van asperges, dan haal ik die.’ Dat zit gewoon in mijn bloed.”

Lees ook: Chantal Janzen over pyjama party: ‘Ik ga het nooit meer doen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Patrick Harderwijk