Linda (50) werd voor 65.000 euro opgelicht via een datingsite

Linda

Linda zag het pas toen het te laat was

In het programma Oplichters op het Internet was deze week de 50-jarige Linda te zien. Ze ontmoette twee mannen via datingsite Lexa en dat ging helemaal mis. Ze praatte niet met de mannen van de foto, maar met een oplichtersbende uit Ghana. Uiteindelijk koste het haar 65.000 euro.

‘Je lijkt wel betovert’

Perfecte man

Het begin van de oplichtingspraktijken leek wel een sprookje. Linda ontmoette de Engelse Gabriel uit Zuid-Afrika op de datingssite en werd verliefd. Ze bellen, mailen en chatten hele dagen lang en hij zegt precies de goede dingen. Linda is tot over haar oren verliefd, maar Gabriel heeft steeds vaker haar hulp nodig met financiële kwesties. Soms was het een paar tientjes, maar uiteindelijk gaat het om tienduizenden euro’s. Pas dan realiseert Linda zich dat ze is opgelicht, maar toen was het al te laat.

Naïef

Ze weet zelf ook dat het naïef was om te denken dat die man echt de liefde van haar leven was. Samen met Kees van der Spek reist ze af naar Ghana om de oplichters te confronteren en hopelijk haar geld terug te krijgen. Opeens staat ze oog in oog met de man die haar oplichtte. “Onthoud dit gezicht, want je gaat nog vaak aan dit moment denken!”, zegt ze boos tegen de man die haar zoveel pijn heeft bezorgd. Een deel van het geld heeft ze teruggekeken, maar waarschijnlijk zal ze nooit alles terugzien.

Wil je de aflevering zelf kijken? Dat kan hier.

Lees ook: Man weigert naast oudere zwarte vrouw te zitten tijdens Ryanair-vlucht

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: videostill Oplichters op het Internet