Lisa Kudrow kampte met gewichtsprobleem tijdens Friends

Lisa Kudrow Friends

De actrice had het niet altijd even makkelijk op de set

Hoewel ze als de grappige en zweverige Phoebe Buffay de harten van miljoenen kijkers stal, had Lisa Kudrow het op de set van Friends niet altijd even makkelijk. Dat bekent ze in een Podcast-interview met Marc Maron. De actrice laat weten flink geworsteld te hebben met haar gewicht. Naar eigen zeggen voelde ze een hoge druk om mee te gaan in het slankheidsideaal. “Als je jezelf dan op televisie terugziet, dan denk je alleen maar: mijn god, ik ben echt een reus.”

De actrice vergeleek zich naar eigen zeggen continu met haar slankere collega’s.

Reus

In de Podcast WTF with Marc Maron vertelt Lisa openhartig dat ze tijdens de opnames van Friends vaak worstelde met haar gewicht. Ze vergeleek zichzelf continu met haar collega’s Jennifer Aniston en Courtney Cox, naast wie ze zich vaak ‘een reus voelde’. ”Als je jezelf dan op televisie terugziet, dan denk je alleen maar: mijn god, ik ben echt gigantisch naast hen.” De 55-jarige actrice vertelt dat ze is meegegaan in het Hollywood slankheidsideaal, ook al was dat niet goed voor haar gezondheid. “Helaas geldt in de filmindustrie voor vrouwen: als je ondergewicht hebt, zie je er goed uit. Toen ik te dun was, was ik constant ziek. Griep, verkouden, alles.”

Fysieke veranderingen

Kudrow biecht op dat ze het nog altijd lastig vindt om te voldoen aan een schoonheidsideaal, maar dat ze het inmiddels heeft leren accepteren dat fysieke veranderingen ook bij het ouder worden horen. ”Dan denk ik maar: het zij zo. Ouder worden is juist iets goeds, daar moet niet iets slechts aan gehangen worden.”

Lees ook: Leuk om te kijken: The Voice of Holland-auditie van Duncan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill