Lodewijk vertelt: om deze reden vertrok hij uit De Bondgenoten

‘Het zat er gewoon niet meer in’

Na de zevende cyclus in De Bondgenoten koos Lodewijk er zelf voor om het programma te verlaten. Veel kijkers hadden dit niet verwacht en waren behoorlijk geschokt door zijn vertrek. In een livegesprek met Jorim en Regna vertelt Lodewijk nu waarom hij De Bondgenoten heeft verlaten.

Reden achter Lodewijks vertrek

Na Lodewijks plotselinge vertrek uit De Bondgenoten brak het los op X. Kijkers begrepen niet waarom hij het programma had verlaten en er werd zelfs opgeroepen om een crowdfunding te starten. In de aanloop naar de livesessie werden Jorim en Regna dan ook overspoeld met de vraag waarom Lodewijk naar huis is gegaan.

Werk

In het livegesprek geeft Lodewijk dan eindelijk antwoord op die brandende vraag. “Echt werk. Ik heb een super leuke tijd daar gehad en ik wilde ook niet per se weg, want ik had ook gewoon echt een super goede tijd en ik vind het heel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik had ook echt wel het idee dat ik misschien ooit nog wel een keer een tweede finale mocht spelen. Maar het zat er gewoon niet meer in, ik moest gewoon weer naar huis komen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jorim (he/him) (@jorimsoeters)

Eigen bedrijf

Toen hij eenmaal thuis was is Lodewijk meteen weer aan het werk gegaan. “Ik heb een eigen bedrijf en die moet gerund worden. Dat kan ik niet op het spel zetten voor dat. Ik heb daar vijf maanden gezeten, het was een super leuke tijd. Maar aan al het mooie komt een eind.”

Lees ook: De Bondgenoten-Wesley geeft update over zijn leven na het programma: ‘Het gaat supergoed met mij’

Bron: Love Reality | Beeld: De Bondgenoten videostill, Instagram @jorimsoeters