Veel lof voor gezinnen in nieuwe aflevering Steenrijk, Straatarm

Kijkers vinden het rijke en arme gezin erg sympathiek

In een nieuwe aflevering van Steenrijk, Straatarm maken we kennis met de familie van Dijk en broer en zus Livaneli en Madelief. De families ruilen een week van huis, leven en budget. Op Twitter klinkt het na de aflevering vol lof over zowel het arme als het rijke gezin.

Livaneli en Madelief

Livaneli mag zich als een van de jongste cryptomiljonairs van de wereld noemen. Zeven jaar geleden wist hij op het juiste moment cryptocoins in te kopen en ze op een nog beter moment weer te verkopen. Door slimme investeringen en beleggingen heeft hij inmiddels een flink fortuin opgebouwd. Zus Madelief regelt voor Livaneli alle sociale- en juridische zaken. Samen wonen de twee op het moment in het Duitse München. Door hun intensieve samenwerking zijn broer en zus goed op elkaar ingespeeld.

Familie van Dijk

In het Friese Oosterwolde, ruim 1000 kilometer verderop, leren we de familie van Dijk kennen. Vader Anko, moeder Mariska en kinderen Levi en Noah-Lin wonen in een sociale huurwoning. Het gezin moet wekelijks zien rond te komen van slechts 60 euro per week. Vader Anko werkte vijf jaar geleden als dakdekker, tot er een auto-immuunziekte bij hem werd gediagnostiseerd. Hierdoor heeft Anko veel last van zijn gewrichten en is hij vaak moe. Daarom werd hij gedwongen zijn werk als dakdekker op te geven en kwam hij in de ziektewet terecht.

Positieve instelling

Het gezin probeert het beste van de situatie te maken. Want ondanks zijn ziekte heeft Anko onlangs zijn taxibewijs gehaald om te kunnen werken als taxichauffeur. Mariska werkt daarnaast nog in de thuiszorg. De familie reist een week af naar München en Levaneli en Madelief verblijven een week in de woning in Oosterwolde. Het valt de kijkers op dat zowel het arme- als het rijke gezin veel positiviteit met zich meebrengt en alles uit de ervaring willen halen.

Hartverwarmend

Madelief en Levaneli proberen met de helft van het weekbudget rond te komen en organiseren zelfs nog een bingo-avond om zo nog meer geld voor de familie van Dijk in te zamelen. Ook kopen ze aan het einde van de week een nieuwe droger voor de familie, omdat de oude droger twee dagen voor de ruil het had begeven. Al met al een hartverwarmende aflevering waar veel kijkers nog lang over na praten op social media.

Aflevering gemist? Bekijk hier de nieuwe aflevering van Steenrijk, Straatarm terug.

Lees ook: Ferry aan tafel bij Jinek: ‘José en ik zijn gescheiden, maar…’

Bron: Kijk.nl | Beeld: Videostill