Loiza Lamers doet boekje open over pestverleden en toekomstplannen

Het topmodel heeft het niet altijd makkelijk gehad

Het leven van Loiza Lamers is een ware rollercoaster. Het kent vele hoogtepunten, zoals het winnen van Hollands Next Top Model in 2015, maar helaas ook een aantal dieptepunten. Zo is het topmodel in het verleden gepest en werd ze eind 2017 getroffen door een herseninfarct. In een interview met JFK vertelt Loiza dat ze het niet altijd makkelijk heeft gehad, maar dat inmiddels wel heeft geaccepteerd.

”Door mijn verleden ben ik een vechter geworden.”, aldus Lamers.

Transitie

Van jongs af aan wist Loiza al dat ze ”anders was dan andere kinderen”, zo vertelt ze in JFK. ”Mijn ouders hebben dat ook al gemerkt toen ik nog maar heel klein was. Zij dachten: daar moeten we iets mee, we gaan met haar een traject in om te kijken wat er precies aan de hand is. Op mijn zevende ben ik echt in transitie gegaan en sindsdien ga ik als vrouw door het leven.” Hier heeft ze naar eigen zeggen heel erg geluk mee gehad. ”Ik ben de vrouw die ik vandaag ben door het snelle en adequate handelen van mijn ouders”, prijst ze haar vader en moeder. ”Ze hebben nooit gedacht dat het een fase zou zijn of dat ik er wel overheen zou groeien. Door hun acceptatie is alles heel snel in gang gezet en kan ik het leven leiden zoals ik dat wilde.”

Vechtertje

Loiza heeft het niet altijd makkelijk gehad met haar genderdysforie, vooral buiten haar gezin was het soms lastig. ”Er zijn nog steeds mensen die het niet willen accepteren en begrijpen. Als kind vond ik dat heel heftig, maar nu kan ik het beter relativeren en zeggen: ‘Het heeft me gemaakt tot wie ik ben.’ Ik heb een pad gekozen dat niet makkelijk was. Ik moest vechten voor mijn plek, voor acceptatie, voor mijn positie. Daardoor ben ik wel echt een vechtertje geworden en daardoor kan ik ook vechten voor de dingen die ik nu in het leven wil”, aldus de Gelderse.

Geen kinderwens

Een tijdje geleden gaf Loiza in een interview al aan geen kinderwens te hebben. Dit heeft onder andere te maken met haar pestverleden. ”Er komt natuurlijk nog iets anders bij kijken, namelijk dat ik geen kinderen kan krijgen van mezelf. Met die wetenschap ben ik opgegroeid, dus dat maakt het sowieso al minder makkelijk.” Toch heeft de blondine nooit getwijfeld aan de keuze die ze als kind maakte. ”Geen seconde. Ook al ben ik absoluut niet zelfverzekerd en zijn er genoeg momenten waarop ik denk: ‘Shit, waar ben ik mee bezig’, toch weet ik heel duidelijk dat ik dit wil en dat ik hiervoor moet gaan.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

So proud to share with you the campaign I did for @hm x @lovestoriesintimates . • Collection will launch on the 13th of June!.

Een bericht gedeeld door Loiza Lamers (@loizalamers) op

Lees ook: Sylvie Meis openhartig over depressie en eetstoornis

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill