Loretta Schrijver had bijna niet in de jury van The Masked Singer gezeten

Loretta Schrijver

‘In het begin heb ik geen idee en aan het einde? Eigenlijk ook niet.’

Loretta Schrijver is niet meer weg te denken achter de jurydesk van The Masked Singer. Toch had het maar weinig gescheeld of we hadden haar aanstekelijke lach en droge opmerkingen nooit gehoord. In gesprek met Veronica Superguide onthult de presentatrice namelijk een grappig detail over het programma. 

Mening ventileren

We hadden Loretta sowieso in The Masked Singer gezien, maar in welke rol? Dat was nog even de vraag. In eerste instantie is de Koffietijd-presentatrice namelijk gevraagd als kandidaat en niet als jurylid. Zelf de sterren van de hemel zingen in een enorm pak, dat was echter niet aan Loretta besteed. Het leek haar ‘superleuk’ om mee te doen, vooral omdat ze dan zangles zou krijgen, maar het is er niet van gekomen. Daarom werd ze gevraagd als panellid, naast Carlo Boszhard. “Dat leek me enig!” vertelt Loretta aan Veronica Superguide. “Thuis op de bank dacht ik namelijk al vaak: iedereen vindt iets en ik eigenlijk ook wel. Ik wil ook weleens ergens mijn mening ventileren.”

Sprookje op het podium

Inmiddels zit Loretta al drie seizoenen naast Carlo, waar ze de optredens beoordeelt en probeert te raden welke BN’ers achter de enorme maskers zitten. Ze noemt Carlo haar ‘leermeester’, omdat het ‘een programmamaker pur sang’ is. “En ik zit ernaast als een onbevangen Alice in Wonderland”, aldus de presentatrice. “Ik kijk nog steeds met verbazing naar dat sprookje dat zich op het podium voor me ontvouwt. We weten allemaal dat we een vrolijk programma maken, dus we spelen niet alsof ons leven ervan afhangt.”

Geheim

Naast Carlo en Loretta, zijn ook Gerard Joling en Buddy Vedder al drie seizoenen lang vaste gezichten in The Masked Singer. Maar wat is nou eigenlijk het geheim achter Loretta’s succes? “Ik vertel gewoon wat ik mooi, lelijk, goed of niet goed vind”, legt ze uit. “Ik heb het nog steeds niet door, maar er gebeurt ook zo veel op de vloer. In het begin heb ik geen idee en aan het einde? Eigenlijk ook niet. ”

Nog heel even en dan kunnen we weer genieten van een gloednieuw seizoen! Het vierde seizoen van The Masked Singer is vanaf 4 november te zien bij RTL 4. Wij hebben er zin in!

Lees ook: Loretta Schrijver over ziekte: ‘ben emotioneler en gevoeliger geworden’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: The Masked Singer/RTL