Louis van Gaal geeft update over ziekte: ‘Ik heb genoeg energie!’

louis van gaal

De bondscoach onthulde eerder dit jaar dat hij aan prostaatkanker lijdt

Ondanks zijn diagnose, gaat het goed met Louis van Gaal. Dit vertelde de bondscoach gisteravond aan tafel bij Humberto Tan. De bondscoach lijdt aan prostaatkanker, maar naar eigen zeggen kan hij de ziekte goed ‘managen’.

Prostaatkanker

Eerder dit jaar maakte Van Gaal de heftige diagnose bekend. Ook dat gebeurde aan tafel bij gastheer Humberto Tan. Van Gaal leed al sinds 2020 aan de ziekte, maar hij bracht dit tot begin april niet naar buiten. Ook de spelers van Oranje had hij niets verteld. “Die weten het niet. Zij zien een blos op mijn wangen en denken: wat een gezonde peer is dat. Dat is natuurlijk niet zo”, vertelde de bondscoach in gesprek met Humberto Tan.

Film

De reden dat hij het destijds toch bekendmaakte, was omdat het nieuws over zijn ziekte ook aan bod kwam in de film Louis: de totale mens achter een ongekend voetbalfenomeen. In april schoof Van Gaal al aan in het programma Humberto ter promotie van die film.

“Ik heb het toen bekendgemaakt omdat ik dat advies kreeg van een presentator. En dat was jij”, blikte Van Gaal gisteren terug in Humberto op Zondag.

Hoe gaat het nu?

Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder sinds die schokkende onthulling. Tan vroeg zijn gast dan ook om een update: hoe gaat het nu met de bondscoach? “Het is een ziekte waar je niet zo ziek van wordt. Het is een ziekte die je moet managen, dat is eigenlijk het enige probleem”, legde Van Gaal uit. En dat gaat hem goed af, laat hij weten: “Nou, ik heb genoeg energie om dat te managen!”

Ook helpt het dat de bondscoach, samen met zijn team, het WK heeft om naar uit te kijken. “Ik krijg energie van die jongens en dan denk ik er eigenlijk niet over na”, deelt hij.

Lees ook: Heftig: Louis van Gaal maakt bekend dat hij prostaatkanker heeft

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Brunopress