Luuk en Marijke zijn dolbij met hun nieuwe huis in Kopen zonder Kijken

De twee hadden eerst zo hun bedenkingen

In Kopen zonder Kijken doen twee mensen iedere week het onvoorstelbare: ze laten Martijn Krabbé en zijn team een huis voor hen kopen, zonder te weten waar het staat of hoe het eruit ziet. Deze week geven Luuk en Marijke hun lot – en vermogen – uit handen. Als de twee voor het eerst het voor hun aangekochte huis zien, hebben ze zo hun bedenkingen. Toch weet het eindresultaat het koppel te verbluffen.

Samenwoon-pilot

Luuk en Marijke wonen momenteel in een klein appartement in Den Bosch, maar ze willen dolgraag een groter huis. “Onze samenwoon-pilot is geslaagd en nu willen we naar een ruimere woning in Tilburg kijken”, vertelt Luuk enthousiast. Marijke zag het eerst niet zo zitten om in Tilburg te wonen, maar is nu toch om. “Het is veel leuker dan ik eigenlijk dacht”, geeft ze toe. Voor Luuk erg fijn om te horen, aangezien Tilburg zijn geboortestad is en hij er graag weer naar terug wil.

Twintig huizen

Tot nu toe lukte het de twee maar niet om zelf een geschikte woning te vinden. “We hebben twintig huizen bekeken. We hebben allerlei dingen al gezien”, legt Marijke uit. Desondanks wilde de zoektocht maar niet vlotten. Daarom besloten Luuk en Marijke hun lot in handen te leggen van het team van Kopen zonder Kijken.

Leuke buurt

Het lukt Martijn en zijn team uiteindelijk om een geschikte woning voor Luuk en Marijke te vinden. Het stel zelf heeft al die tijd geen idee om welke woning het gaat. Wanneer ze hun nieuwe huis dan eindelijk van de buitenkant mogen zien, zijn Luuk en Marijke redelijk enthousiast. “Het ziet er mooi uit, in een leuke buurt. En het is lekker groot”, aldus Marijke.

Heel klein

Maar eenmaal binnen verdwijnt het enthousiasme als sneeuw voor de zon. “Ik vind het wel heel erg klein”, brengt Marijke verschrikt uit. “Ik weet niet of ik er nou blij van word, of dat ik nu verdrietig ben.” Luuk vult aan: “Dit zouden we zelf niet gekocht hebben. Er moet nog echt wel iets van gemaakt worden.”

Verbluffend resultaat

Ondanks de twijfel besluit het stel toch door te gaan met het programma. De twee hebben er genoeg vertrouwen in dat bouwdeskundige Bob en styliste Roos er toch iets moois van kunnen maken. Een grote verbouwing volgt en Bob en Roos proberen de wensen van Luuk en Marijke zo goed mogelijk in de woning door te voeren. En dan is het tijd voor de grote onthulling. Als het stel hun gloednieuwe, verbouwde woning binnenstapt, is er enkel nog euforie. “Wat mooi”, weet Marijke ademloos uit te brengen. “Wij gaan hier heel gelukkig worden”, glundert ze. Ook Luuk is totaal ondersteboven van zijn nieuwe stulpje. “De komende jaren blijven wij hier zeker wel wonen”, vult hij aan.

Lees ook: Kijkers over nieuwe seizoen Chateau Meiland: ‘Eindelijk even lachen’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill