Maan over haar carrière: ‘Dankbaar dat mijn leven zo is gelopen’

Grazia

Toch zijn er nog genoeg dingen die ze wil bereiken

In 2022 gaat de grote wens van zangeres Maan in vervulling: op 16 december dit jaar heeft ze haar eigen show in de Ziggo Dome. Waar droomt ze verder nog van? En hoe leeft ze nu, na twee jaar af en aan lockdowns? In de nieuwste Grazia vertelt Maan uitgebreid over dromen, doelen en de toekomst.

Grote droom komt uit

De droom om voor een grote groep mensen te staan, begon bij Maan al vroeg. “Als klein meisje wilde ik al zangeres worden, net zoals andere kinderen ervan dromen om later ridder of prinses te worden. Bij concerten van mijn idolen in de Ziggo Dome stelde ik me voor dat ik zelf op dat grote podium zou staan. Ooit, in de toekomst. Een paar maanden geleden belde mijn label: ‘We denken dat het tijd is voor Ziggo, en we weten dat je het aankunt.’”

Wat er volgens haar voor nodig is om zo’n enorme show ‘aan te kunnen’? “Dat begint bij vertrouwen in jezelf. Ik voel dat ik op een punt sta dat ik – in elk geval voor mezelf – een show kan neerzetten waarop ik later met trots terug kan kijken. Verder moet je het publiek natuurlijk weten te triggeren, ze moeten benieuwd zijn naar wat je gaat neerzetten. Het is extra spannend om een concert te plannen in deze onzekere tijd. We hopen dat het tegen die tijd weer kan, en dat het een lichtpuntje is waar mensen nu al naar kunnen uitkijken.”

Spoedcursus

Toen ze het zesde seizoen van The Voice of Holland won, was Maan nog maar achttien jaar oud. Er werd meteen veel van haar verwacht. Op de vraag of de entertainmentwereld haar snel volwassen heeft gemaakt, antwoordt ze dan ook instemmend. “Klopt, ik heb een spoedcursus volwassen worden gehad. Het is lastiger om op je bek te gaan en weer op te staan, omdat je onder een vergrootglas ligt. Daardoor ben je voorzichtiger. Fouten maken kan niet ongezien.” Toch is ze blij met hoe het allemaal is gegaan. “Ik ben vooral dankbaar dat mijn leven zo is gelopen. Ik kan doen waar ik als klein meisje van droomde.”

Moeder worden en successen delen

Het lijkt soms wel alsof al Maans dromen zijn uitgekomen, op die ene toekomstige show na. Toch is er nog iets anders waar ze vaak aan denkt. “Op privégebied zou ik het mooi vinden om uiteindelijk een mooi gezin te krijgen en mama te worden. […] Verder hoop ik dat ik nog heel veel ervaringen en successen kan blijven delen met de mensen om me heen. Mijn vriendinnetjes, broertje en ouders zijn zo’n steady factor in mijn leven.”

Waardevolle herinneringen

Tot slot, ook niet onbelangrijk: hoe ziet Maan de toekomst na de zoveelste lockdown? “Na twee jaar heb ik me er een beetje bij neergelegd. Ik leef per dag, in de hoop dat mooie dingen zoals Paaspop en Pinkpop door mogen gaan. […] Ik ben nu bezig met liedjes schrijven voor mezelf en voor anderen. Dat kan gelukkig nog steeds, dus daar ligt mijn focus. Persoonlijk vind ik iets meer rust wel lekker, omdat ik vaker naar vriendinnen, papa, mama en mijn broertje kan. Dat is ook waardevol: herinneringen maken!”

Meer lezen over Maans doelen, onder andere in de liefde? In de nieuwste Grazia staat het gehele interview. Vanaf morgen in de winkels! 

Lees ook: Tony Jr. doet boekje open over relatiebreuk en vriendschap met Maan

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress