Maarten van der Weijden doet opnieuw poging om zwemmend de Elfstedentocht te volbrengen

Maarten van der Weijden poging Elfstedentocht zwemmen

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden gaat opnieuw zwemmen voor het goede doel

De 38-jarige Maarten van der Weijden gaat dit jaar opnieuw een poging doen om zwemmend de Elfstedentocht te volbrengen. De olympisch- en wereldkampioen in het openwaterzwemmen zwom vorig jaar ook al de kilometerslange tocht om geld in te zamelen voor het goede doel. Van der Weijden was tijdens zijn poging vorig jaar genoodzaakt om zijn tocht te staken, vanwege een verkeerd voedingsplan en gezondheidsredenen.

Maarten van der Weijden gaat dit jaar opnieuw proberen om de lange tocht al zwemmend af te leggen.

Elfstedentocht 

Op vrijdag 21 juni begint de zwemmer aan een nieuwe poging om al zwemmend de Elfstedentocht te volbrengen. De gehele Elfstedentocht bedraagt in totaal zo’n 200 (!) kilometer. Maarten is nu al hard aan het trainen om zijn doel te kunnen behalen in juni. Over zijn nieuwe poging zegt Maarten: “De sporter in mij, die was eigenlijk na een paar dagen al van, ‘Shit ik heb het niet gehaald, ik ga volgend jaar nog een keer en ik ga het volgend jaar wel halen’.” 

Geld voor het goede doel

De tocht is voor de olympisch zwemmer niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal erg zwaar. “Wat ik niet kende, is dat je 22 uur gezwommen hebt en dat je dan naar voren kijkt en denkt: ik ben nog niet eens halverwege.” Maarten was vorig jaar van plan om al eerder zijn tocht te staken, maar de zwemmer vertelt dat zijn vrouw degene was die hem terug het water in stuurde. “Mijn vrouw zei: ‘elke minuut die jij in het water zit komt er 1000 euro bij.” Net als vorig jaar zwemt Maarten ook dit jaar voor het KWF Kankerbestrijding, om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Maarten is zelf overlever van kanker en wil met zijn poging andere mensen met deze ziekte helpen.

Zelf meezwemmen

Om Maarten te steunen bij zijn zwemtocht is het ook voor andere mensen mogelijk om een stuk mee te zwemmen. In elke stad waar Maarten langs zwemt kunnen mensen het water in gaan om een gedeelte mee te zwemmen, om zo ook geld in te zamelen voor het KWF. Kijk op deze site voor meer informatie. Wij wensen Maarten alvast erg veel succes met zijn tweede poging om de Elfstedentocht te zwemmen aankomende juni!

Lees ook: Dolverliefde Steffi en Roel zetten volgende stap in relatie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill, RTL Boulevard

Array